Dune atrage încasări semnificative la box-office-ul internațional

de Marina Florea în 28 Sep 2021
Premiera simultană pe HBO Max dă blockbusterului lui Denis Villeneuve cel mai dur test financiar

Deși filmul nu a avut premiera globală încă, Dune al lui Denis Villeneuve câștigă laurii la box-office-ul internațional, unde încasările pe piețele din Franța, Rusia, Germania, Italia și Spania, printre altele, au ajuns la 77 milioane de dolari.

Mult-așteptatul film SF a încasat 26,3 milioane de dolari pe 32 de piețe, cu o scădere de numai 32% față de primul weekend. Este o scădere, dar Dune rămâne pe primul loc în fața lui Tenet (+12%), Black Widow (+49%) și Legend of the Ten Rings (+64%). Filmul a avut locul 1 în fiecare din țările unde a rulat, reușind rezultate și în Orientul Mijlociu, cu 1 milion de dolari în Emirate și cam la fel în Arabia Saudită, scrie flickeringmyth.com.

Pe plan internațional Dune a avut un avantaj de câteva săptămâni față de No Time to Die, ce are premiera pe 1 octombrie în România. Dune se va lansa în România pe 21 octombrie, la fel ca în SUA, Anglia și numeroase alte teritorii, concomitent cu premiera pe HBO Max, în streaming, oferindu-i blockbusterului lui Denis Villeneuve cel mai dur test financiar.

Pe plan internațional, Shang Chi and the Legend of the Ten Rings a dat clasă rivalului Black Widow (cu 186,7 milioane dolari) devenind filmul cu cele mai mari încasări interne în State cu un rezultat de 196,5 milioane dolari. Cel de-al patrulea weeekend a fost cu noroc pentru blockbusterul Marvel, cu încasări de 13,3 milioane de dolari.

O călătorie emoționantă a unui erou în formare, Dune spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și inteligent, născut pentru îndeplinirea unui destin pe care însuși nu îl poate înțelege, care călătorește pe cea mai periculoasă planetă din lume pentru a asigura viitorul familiei și al poporului său. Pe măsură ce forțe malefice pornesc în luptă pentru a pune mâna pe resursele prețioase ale planetei sale - o resursă care pune în valoare cele mai mari calități umane - descoperă că numai cei care își depășesc fricile vor supraviețui.

Exploreaza subiecte similare:

Dune

Alte știri din cinema

Să facem cunoștință cu Eternii! Tot ce știm despre Ikaris

Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Dune, în premieră la Happy Cinema și After 2 pe platforma de streaming a cinematografului

Rețeaua Happy Cinema are săli în București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bistrița, Bacău, Vaslui și Botoșani

Cinemagia recomandă 3 filme horror asiatice.

Recomandări pentru o noapte albă de Halloween: 3+1 bijuterii ale cinemaului horror asiatic

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc - propunerea României pentru premiile Oscar

Filmul, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells