Dragoste încercată, marți seara la TV

de Gloria Sauciuc în 14 Apr 2020
La răscruce de vânturi (CineMAX, 19:15), Vertigo (TV1000, 19:25), Ghost (Paramount Channel, 20:30), diseară pe micul ecran

Eterna poveste de dragoste și pasiune a lui Emily Brontë prinde viață marți seară, pe canalul CineMax, de la 19.15, în această versiune cinematografică în care îi putem vedea pe Juliette Binoche și Ralph Fiennes. Seara ne aduce pe micul ecran noi povești încercate de dragoste.

Nu uitați că Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de prezentele recomandări, programul complet al posturilor TV de la noi, plus rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

 

Filmat în Yorkshire, filmul La răscruce de vânturi este prima adaptare cinematografică a romanului semnat de Brontë în care este prezentată povestea a două familii de-a lungul a două generații a căror viață și avere se întrepătrund într-o rețea complexă dominată de pasionala relație dintre damnații iubiți Heathcliff și Cathy. Fiennes construiește un personaj dinamic și plin de vitalitate, iar Binoche evolueazã în dublu rol, Cathy Earnshaw și Catherine Linton, într-un flim care surprinde puterea evocatoare a romanului clasic.

Vertigo, poate cel mai frumos film al lui Alfred Hitchcock, despre care regizorul spunea că este „o poveste de iubire cu o atmosferă ciudată”, e difuzat pe TV1000, de la 19:25. Regizorul plonjează în adâncimile amețitoare ale psihicului uman. Detectivul John „Scottie” Ferguson (James Stewart) este ales ca martor de încredere al unei crime, fiindu-i manipulate cu abilitate obsesia erotică și frica de înălţime (acrofobie) pentru a ajunge el-însuși să creadă o iluzie și nu un adevăr. Manipularea cineastului nu se îndreaptă doar asupra personajului principal, ci și asupra spectatorilor care sunt induși în eroare cu bună știință și făcuți să urmeze o pistă falsă, ale cărei părți componente sunt demontate către final.

Chiar dacă nu mai e în viaţă, Sam nu poate renunţa la iubita lui, Molly, în clasicul Ghost, programat de Paramount Channel, marți, de la 20:30. În primul rând, din dorinţa de a proteja, dar şi pentru că pasiunea lui e mai puternică până şi decât moartea. Patrick Swayze este o fantomă care face echipa cu un medium (Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar) pentru a află adevărul care se ascunde în spatele morții lui și pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de a urmă aceeași soartă.

Seara aceasta mai sunt programate la TV și alte povești de iubire sfâșietoare The Notebook (FilmCafe, 19:40), De rouille et d'os (HBO, 00:00), Before Sunrise (TV1000, 00:05).

Exploreaza subiecte similare:

Wuthering Heights, Vertigo, Ghost, Recomandări TV, The Notebook, De rouille et d'os, Before Sunrise

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells