Dragonul Vrăjit, o aventură fermecătoare pentru cei mici

de Cristina Grigore în 2 Dec 2017
Faceți o călătorie în Ținutul Magic, în lumea dragonilor și a magiei!

Într-un ținut rupt din basme, o familie cu doi băieți își duce traiul veselă și inspirată de o veche legendă, de care capul familiei nu este deloc străin, căci el este eroul care a răpus ultimul dintre dragonii ce amenințau lumea oamenilor. Dacă fiul cel mare îi moștenește tatălui forța și fizicul impunător, micul Nicky, protagonistul poveștii noastre, este dornic să îi replice curajul.

Băiatul găsește ocazia potrivită atunci când pe cer apare semnul unei mari primejdii, iar puternicul vrăjitor al ținutului îl cheamă pe tatăl său la sfat. Împreună cu năstrușnicul liliac Eddie, ucenic al maestrului vrăjitor, el călătorește în ținutul în care spiritul răzbunător al ultimului dragon este ținut captiv. În aventura sa primește și sprijinul unei fete misterioase, care știe să se descurce perfect în fantastica lume în care Nicky speră să îi vină de hac dragonului.

Cel mai atrăgător aspect al filmului este chiar acest Ținut Magic realizat cu ajutorul graficii 3D - o lume plină de culoare și de animale supradimensionate, însă extrem de simpatice și prietenoase. Băiatul călărește melci cu trei ochi, zboară cu țânțari uriași și aterizează într-un câmp de păpădii gigant, roz.

Atât povestea, cât și grafica, rupte parcă dintr-o veche carte de povești, te face să îți aduci aminte de copilărie, de serile în care părinții îți depănau molcom câte o poveste cu balauri și Feți Frumoși plecați de acasă pentru a-și demonstra calitățile de eroi. Doar că aici personajele sunt ceva mai simplificate, pentru ca cei mici să se poată identifica mai bine cu personajele.

Animația are o poveste mult prea simplă și puțin angajantă pentru cei trecuți de 8-10 ani, însă este extrem de potrivită pentru cei mai mici, pentru care giumbușlucurile animăluțelor ce acompaniază protagoniștii vor fi extrem de atractive, iar vrăjtoarea ce îl urmărește pe Nicky și dragonul ce îi amenință pe toţi cu suflarea sa de foc, mult prea clișeistic înfățișați pentru a fi cu adevărat înfricoșători.

The Dragon Spell - producție a unui studio din Ucraina - vorbește despre curaj și pericolul compromisului; pentru fetițe un exemplu pozitiv va fi amica lui Nicky, pe nume Rocky, care, în ciuda faptului că își dorește foarte mult o familie, reușește să facă diferența între oportunități reale și promisiuni viclene.

 


Exploreaza subiecte similare:

The Dragon Spell

Alte știri din cinema

Black Panther egalează recordul lui Avatar - cinci săptămâni primul loc la box office

Lara Croft nu a putut să îl învingă pe T’Challa în clasamentul nord-american

Scenaristul lui The Avengers și Ready Player One - despre extinderea universului Matrix

Noul film Matrix, aflat de multă vreme în programul de lucru al lui Zak Penn, nu va fi o continuare, nici un reboot

De ce vrea Thanos să distrugă jumătate de univers în Infinity War?

Gamora (Zoe Saldana), fiica adoptivă a lui Thanos, aruncă un pic de lumină asupra situaţiei

Care este marele avantaj al Gardienilor Galaxiei faţă de Avengeri în lupta cu Thanos

Peter Quill este jumătate fiinţă cerească, ceea ce îi permite să deţină o Piatră a Infinitului fără să fie distrus

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells