Douglas Booth, pe cai mari

de Ştefan Dobroiu în 30 Mar 2014
Tânărul actor britanic apare în trei filme importante în 2014

Are doar 22 de ani şi viitorul său cinematografic pare să fie cât se poate de luminos: Douglas Booth poate fi văzut în prezent în Noe al lui Darren Aronofsky (o cronică AICI) şi are câteva alte proiecte la orizont în stare să-l transforme dintr-un chip frumos într-un actor important la Hollywood.

Dacă am fi văzut Noe înainte de publicarea articolului nostru 12 actori pe val, cu siguranţă l-am fi pus şi pe Booth pe listă. Găseşti articolul AICI.

Născut în 1992 la Londra, Booth s-a făcut remarcat iniţial ca unul dintre cei mai chipeşi tineri actori britanici ai momentului. Primul rol consistent îl primeşte în 2009 în filmul de aventuri From Time to Time al lui Julian Fellowes şi impresionează în 2010, când îl interpretează pe cântăreţul Boy George în drama produsă de BBC Two Worried About the Boy. Actorul schimbă tonul în noua adaptare după romanul lui Charles Dickens Marile speranţe, în care îl interpretează pe Pip, personajul principal. Cronicile elogioase şi audienţele foarte bune în transformă pe Booth într-un actor cât se poate de dorit în Marea Britanie.

Probabil una dintre marile nemulţumiri ale actorului este faptul că toată lumea vorbeşte despre faţa lui perfectă şi mai ales despre buzele sale. Telegraph a scris la un moment dat că acestea ar face-o pe Angelina Jolie verde de invidie, iar Harper's Bazaar a folosit expresia "pillow lips" (buze-pernă?!) pentru a-l descrie când Booth urma să interpreteze rolul titular din noua ecranizare după Romeo şi Julieta, alături de Hailee Steinfeld. Ceva ne spune că rolul lui Şem din Noe o să-i facă pe agenţii de casting de la Hollywood să înţeleagă că Booth are mai mult de oferit decât un fizic perfect. Ca fapt divers, în cronica la Romeo şi Julieta Los Angeles Times a scris: "a trecut ceva vreme de când camera de luat vederi nu a iubit atât de mult o faţă".

Anul trecut Booth a filmat şi pentru Jupiter Ascending/Ascensiunea lui Jupiter, noul blockbuster al fraţilor Wachowski aşteptat pe marile noastre ecrane pe 18 iulie. Actorul îl interpretează pe Titus, un personaj despre care nu am reuşit să aflăm foarte multe detalii, dar trailerul filmului, populat cu atâtea feţe bizare, sugerează că originalii Andy şi Lana Wachowski au fost atraşi de trăsăturile sale ieşite din comun. Nu ne-ar mira deloc să-l vedem în cine ştie ce rol de extraterestru ultra-dichisit, cu faţa schimbată de un machiaj elaborat, aşa cum apare în film Eddie Redmayne, de exemplu.

Schimbăm tonul cu Posh al lui Lone Scherfig. Daneza a devenit cunoscută la începutul mileniului, cu comedii romantice precum Italian for Beginners, şi reuşea să obţină trei nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă, Cel mai bun scenariu adaptat) cu An Education, în 2010. În Posh Douglas Booth este Harry Villiers, un student în anul întâi la universitatea Oxford. Alături de prietenul său Alistair (Sam Claflin), eroul este acceptat în Riot Club şi va participa la o interminabilă cină plină de evenimente neprevăzute alături de zece alţi membri ai clubului. Scherfig şi-a ales pentru ecranizare câţiva dintre cei mai apreciaţi tineri actori britanici ai momentului, pe lângă Claflin şi Booth apărând Jessica Brown Findlay (Downton Abbey), Holliday Grainger (The Borgias, de văzut în Cinderella), Natalie Dormer (Games of Thrones) şi Max Irons (The Host).

Exploreaza subiecte similare:

Douglas Booth, Noah, Romeo and Juliet, Hailee Steinfeld, Jupiter Ascending, Lone Scherfig, Sam Claflin, actor

Alte știri din cinema

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Trailerul Gladiator 2 este aici!

Puterea coruptă şi idealul libertăţii se confruntă din nou în arena Colosseumului

Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial

"Îngerul morţii" de la Auschwitz a fost vizat de o spectaculoasă misiune de capturare

Când casa inteligentă devine mortală: trailerul Afraid!

Horror-ul în care un program de inteligenţă artificială se insinuează în viaţa unei familii se lansează pe 30 august

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 30 martie 2014 23:09
Noah e primul film in care il vad si sincer a fost cel mai putin memorabil dintre toti actorii.
alex_il_fenomeno pe 28 mai 2014 20:16
Iar sigur cariera lui nu se va opri aici.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells