Două filme Aristoteles Workshop 2013, nominalizate la Premiile Gopo

27 Feb 2014
Brick in the Wall şi Mohamed Tomescu, două dintre cele cinci documentare de scurmetraj nominalizate

Brick in the Wall (foto) şi Mohamed Tomescu, două dintre filmele produse de Aristoteles Workshop în 2013, se numără printre cele cinci nominalizări din acest an la Premiile Gopo la secţiunea “Cel mai bun film de scurtmetraj documentar”.

Cele două filme spun, fiecare în aproximativ 25 de minute, povestea unei case a cărei construcţii a început acum 30 de ani şi nu se ştie când sau dacă va fi terminată vreodată (Brick in the Wall) şi, respectiv, a unui băiat sirian care trăieşte într-un sat din Bucovina, departe de problemele din Siria, dar, emoţional, şi de tatăl său (Mohamed Tomescu).

Premiile Gopo reprezintă un eveniment anual de prestigiu, prin care sunt recompensate cele mai importante realizări cinematografice naţionale din cursul anului precendent. Ajunsă la cea de-a opta ediţie, Gala Premiilor Gopo va avea loc pe 24 martie, la Bucureşti.

Aristoteles Workshop este un atelier internaţional de film documentar în care profesionişti ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri din Europa Centrală şi de Est în crearea propriului documentar. Grupaţi în patru echipe mixte a câte trei participanţi cu experienţă prealabilă în film - un regizor, un operator şi un editor - ei au la dispoziţie o lună pentru a învăţa şi a realiza propriul documentar.  

În septembrie, anul acesta, va avea loc cea de-a noua ediţie a Aristoteles Workshop, în aceeaşi locaţie în care se desfăşoară de patru ani consecutiv: satul Vama, din Bucovina (judeţul Suceava).

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 4 martie 2014 21:41
Interesante povesti, incitante filme... Sper sa avem ocazia sa le urmarim si noi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells