Doua actrite romance in juriul PALIC Film Festival

de Gloria-Mona Sauciuc în 4 Iul 2007
Doua actrite romance in juriul PALIC Film Festival

Maria Dinulescu a fost invitata sa faca parte din juriul PALIC European Film Festival, aflat la a 14- a editie, care va avea loc intre 16 si 22 iulie. Maia Morgenstern si-a confirmat deja participarea in juriu.

Anul acesta festivalul se va deschide cu proiectia filmului romanesc "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", castigatorul trofeului Palm d`Or. In competitie au fost selectionate 12 filme, pe langa acestea avand loc si o serie de programe complementare: "Young European Authors" (20 de filme de scurt si lung-metraj), "New Hungarian Film" (6 filme), "New Norwegian Film" (6 filme) si "Omagiu adus premiantilor care au contribuit la dezvoltarea Filmului European" (8 filme).

"Import-export" al lui Ulrich Seidl precum si "Promise me this" al lui Emir Kusturica vor fi proiectate in sectiunea non-competitiva.

Festivalul de Film de la Palic, Serbia, este dedicat in exclusivitate productiilor europene. A fost infiintat in 1992 de catre municipalitatea Subotica. In cei 13 ani de existenta, Festivalul a crescut in permanenta. De la primele mici proiectii in Palic, prin incercarile repetate de a crea un festival regional serios de film in timpurile de izolare, iar apoi in timpul tentativelor de a reuni cinematograful tarilor fostei Iugoslavii, pe atunci adverse, a devenit un punct important pe harta festivalurilor europene de film, tintind la cinematografia europeana. Incepand din 2003 si de la cea de-a 10-a editie, Festivalul de la Palic este Festivalul filmelor europene.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells