Dorotheea Petre: „povestea filmului se țese în jurul unui fond de mister și magie"

de Gloria Sauciuc în 19 Dec 2014
Coproducţia româno-elveţiană Miracolul din Tekir s-a filmat la Techirgiol şi Constanţa, urmând să se lanseze la noi anul viitor

La începutul lunii decembrie, actriţa Dorotheea Petre încheia filmările producţiei Miracolul din Tekir, al regizoarei Ruxandra Zenide, în judeţul Constanţa. Timp de două luni, actriţa a intrat în pielea Marei, vraciul unui sat de pescari din Delta Dunării, care foloseşte în tratamente nămolul, şi - poate - după cum bănuiesc sătenii: vrăjitoria.

Colegii de platou ai Dorotheei Petre au fost Elina Löwensohn, în rolul unei femei bogate şi frumoase care se luptă să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei, George Piştereanu şi Bogdan Dumitrache (acesta din urmă în rolul preotului satului).

Dorotheea Petre a răspuns întrebărilor Cinemagia despre film şi despre personajul ei. În ce măsură universul dobrogean, oriental, magic și oarecum străin de spațiul cultural al României este prezent ca personaj în filmul Miracolul din Tekir?

Dorotheea Petre: Este o poveste deosebită filmată în locații deosebite, cu multă istorie și în jurul cărora vremea a țesut legende frumoase. Orașul Techerghiol este un loc de o magie aparte, încărcat și plin de mister datorită amplasării lui pe marginea lacului Techerghiol, un lac sărat al cărui nămol plin de virtuți terapeutice și miros puternic ne evocă majorității dintre noi amintiri din copilărie.

„Personajul jucat de George Piştereanu este un tânăr seducător și ambițios, care este intrigat de personajul meu deorece lumile noastre sunt foarte diferite” (Dorotheea Petre)...

Povestea filmului se țese în jurul unui fond de mister și magie, întocmai ca locurile în care am filmat, dar nu pot spune mai multe, trebuie să așteptați să iasă în cinema.

Ce epitet o definește cel mai bine pe Mara, personajul tău? Visătoare, vrăjitoare, sau doar prea luminată pentru lumea în care trăiește? Și ce natură ascunde personajul ei, este înger sau demon?

Dorotheea Petre: Personajul meu este mai mult metaforă, a purității, a acelei părți bune și luminoase din fiecare dintre noi.

În ce măsură Mara din Tekir este aceeași cu Ryna din filmul de acum nouă ani?

Dorotheea Petre: Într-adevăr, sunt amândouă fiice ale Deltei, personaje misterioase, pure și introvertite, dar poveștile ca și cele două personaje sunt foarte diferite în același timp. Spre deosebire de Ryna, aici există tema maternității: pentru una dintre femei maternitate este o greutate, pentru cealaltă - un vis aproape nerealizabil.

Cum se raportează mama din tine la rolul de mamă din film?

Dorotheea Petre:  Având în vedere că actorul, în crearea personajului se folosește inclusiv de experiențele sale, nu doar de imaginație, pot spune că experiența maternității m-a ajutat în crearea acestui personaj.

Ce dorință secretă are personajul tău, dincolo de a deveni mamă și a de a trata oamenii așa cum a mai făcut-o?

Dorotheea Petre: Să treacă o mare către un oraș misterios, cu palate de aur...

Pe George Piştereanu ne-am obișnuit să-l vedem în roluri de băiat rău. Ce partitură are de data aceasta și care sunt raporturile dintre personajele voastre?

Dorotheea Petre: Personajul jucat de George este un tânăr seducător și ambițios, care este intrigat de personajul meu deorece lumile noastre sunt foarte diferite.

Spune-ne câteva cuvinte despre colaborarea cu Elina LöwensohnPare tipologia ingenuei de forță. Cum i-ai descrie personajul? Actriță mai știe românește?

Dorotheea Petre: Întâlnirea cu Elina a fost una dintre cele mai frumoase întâlniri profesionale din viața mea.Elina vorbește foarte bine românește iar personajul interpretat de ea este o femme fatale, femeie fascinantă, complicată, puternică și seducătoare dar și sensibilă și vulnerabilă. Elina este o mare actriță. cu un stil de joc foarte special, riguros și inteligent și a creat o lume întreagă într-un personaj, cu minimum de mijloace.

Sinopsis Miracolul din Tekir

Dorotheea Petre o interpretează pe Mara, vraciul unui sat de pescari din Delta Dunării. Cu ajutorul nămolului special din zonă ea tratează beteşugurile sătenilor, bucurându-se de respectul şi aprecierea lor. Dar când Mara rămane gravidă și declară  că sarcina se datorează nămolului și nu unui bărbat, sătenii o acuză de vrăjitorie și o alungă.

Ascunzându-și sarcina, femeia reuşeşte să se angajeze la spa-ul unui hotel din zona lacului Techirghiol, unde o întâlneşte pe Lili (Elina Löwensohn), o femeie bogată şi frumoasă care se luptă să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei. Treptat, trecutul şi natura misterioasei femei ies la iveală, iar Mara şi copilul ei se află în pericol

Exploreaza subiecte similare:

Dorotheea Petre, Miracolul din Tekir, George Piştereanu, Bogdan Dumitrache, Ryna, Ruxandra Zenide

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells