Doctor Sleep este o continuare cât se poate de reușită a lui The Shining, spun criticii

de Cristina Grigore în 31 Oct 2019
Filmul cu Ewan McGregor și Rebecca Ferguson are un scor de 78% pe agregatorul de film Rotten Tomatoes

Sequel-ul clasicului The Shining se pregătește să intre în cinematografe, iar criticii străini care au văzut deja filmul dau asigurări că acesta este o continuare cât se poate de reușită a producției originale. Pe agregatorul de film Rotten Tomatoes, deși numărul review-urilor nu este încă foarte mare, pelicula adaptată după romanul cu același nume publicat de Stephen King în 2013 are un scor de 78%.

Părerea generală, și cea evidențiată de site, este că Doctor Sleep nu se încadrează în același ordin al terorii - „nu mai există același claustrofobic și esențial sentiment al terorii care a făcut oamenii de-a lungul timpului să dezvolte o fobie față de cabinele de lift”. S-a mers pe o variantă mai „contemplativă” de sequel, „ce alternează în mod echilibrat temele copleșitoare cu momentele înspăimântătoare”.

Filmul continuă povestea lui Danny Torrance (Ewan McGregor), la 40 de ani după îngrozitorul lui sejur la Hotelul Overlook. După ce a încercat toată viața să își găsească pacea, Torrance se vede nevoit să apeleze din nou la puterile sale și să înfrunte fantomele trecutului. Totul pentru a o apăra pe Abra (Kyliegh Curran), o adolescentă înzestrată cu aceeași „strălucire” supranaturală. Cei doi se aliază împotriva nemiloasei Rose the Hat (Rebecca Ferguson) și a adepților ei, care se hrănesc cu „Strălucirea” celor inocenți pentru a-și câștiga nemurirea.

„Doctor Sleep este susținut de două interpretări fantastice: cea a lui Kyliegh Curran și cea a Rebeccăi Ferguson, cea din urmă fiind absolut terifiantă drept Rose the Hat, posibil cel mai bun rol al ei de până acum. Fanii cărților și ai peliculei originale regizate de Stanley Kubrick vor avea de ce să se bucure”, scrie Scott J. Davis (thepoplesmovie.com).

Jamie Graham, de la totalfilm.com, deși menționează că filmul are și unele minusuri, spune: „într-un an în care au apărut și prestigioasele adaptări Pet Sematary și It Chapter Two, acesta este filmul meu Stephen King preferat”.

Jim Vejvoda, de la IGN.com, detaliază: „Doctor Sleep este un film foarte bine făcut, un thriller captivant și terifiant în mare parte, ce recrează în mod inteligent momente și decoruri din The Shining. Distribuția este excelentă, în special Kyliegh Curran. Filmul primește clar din partea mea un mare «like»”.

Mi-a plăcut foarte mult Doctor Sleep. Flanagan este un maestru și printre cei mai buni dintre cei care au adaptat creațiile lui King. Reușește cumva să facă dreptate atât romanului original The Shining, cât și adaptării lui Kubrick. Filmul este înfricoșător, fascinant și emoționant. De văzut cât mai repede”, spune și Drew Taylor, de la moviefone.com.

Doctor Sleep se lansează la noi pe 22 noiembrie.

Exploreaza subiecte similare:

stephen king, Ewan McGregor, Kyliegh Curran, Rebecca Ferguson, Stanley Kubrick, Doctor Sleep, The Shining

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells