Divergent cucerește box office-ul american

de Cristina Grigore în 24 Mar 2014
Adaptarea romanului imaginat de Veronica Roth a strâns 56 de milioane de dolari la debut

Numită de unii critici și fani ai genului noul The Hunger Games, seria de romane ale autoarei americane Veronica Roth - Divergent, Insurgent și Allegiant - a stârnit interesul marilor studiouri de producție. Divergent, prima adaptare cinematografică realizată de cei de la Summit Entertainment, a debutat în acest week-end în cinematografele nord-americane, cu încasări impresionante, de 56 de milioane de dolari.

Succesul filmului a garantat pentru Summit trilogia inspirată din volumele lui Roth, lucrul la partea a doua a acesteia fiind deja început. Producătorii vor trebui însă să găsească un alt regizor pentru Insurgent, căci Neil Burger și-a anunțat recent retragerea, ,,din motive realiste”, a declarat el pentru EntertainmentWeekly.com, ce au legătură cu orarul său de lucru.

Bugetul de producție al lui Divergent a fost de 85 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că filmul va deveni profitabil, în ciuda unui rating slab pe RottenTomatoes, de numai 40 de procente.

Pe locul doi în topul celor mai bune încasări a intrat sequel-ul lui The Muppets, Muppets: Most Wanted, ce a strâns la debut doar 16,5 milioane de dolari, sub așteptările producătorilor și cu mult mai puțin față de cele 41 de milioane de dolari încasate de primul film la debutul din 2011. Muppets: Most Wanted are însă un rating de 77 de procente pe RottenTomatoes.com și a costat doar 54 de milioane de dolari, ceea ar putea însemna că are șanse să devină profitabil.

Pe trei coboară animația Mr. Peabody & Sherman (11,7 milioane), urmată de 300: Rise of an Empire (8,6 milioane) și God’s Not Dead, o comedie-dramă de familie nou intrată în top, ce a strâns în week-end 8,5 milioane de dolari.  

Exploreaza subiecte similare:

Divergent, Insurgent, Muppets Most Wanted, Mr. Peabody & Sherman, 300: Rise of an Empire, God's Not Dead, Allegiant

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 24 martie 2014 13:17
La ce rating slab are seamana mai mult cu Twilight:)))Probabil multa prostie pentru adolescenti;). Seria Hunger Games e totusi cel putin decenta daca nu chiar buna.
cavallioty pe 24 martie 2014 16:25
macar stii care este subiectul filmului?probabil ca nu avand in vedere comentariul tau ignorant
MissBlossom01 pe 27 martie 2014 18:02
De acord cu Phantom. Divergent mi se pare mai bun decat Hunger Games, iar Twilight chiar e varza deci nu merita discutat.
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2014 15:45
Chiar sunt curios de cum se prezinta acest nou film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells