Distribuitorii de film au cheltuit milioane ca să achiziționeze aceste cinci producții prezentate la Sundance

de Gloria Sauciuc în 29 Ian 2020
Palm Springs, Uncle Frank și Ammonite, printre titlurile achiziționate

Festivalurile de film sunt locurile de întâlnire a cinefililor și criticilor cu cele mai bune filme noi, dar și spațiul unde se încheie contracte de milioane de dolari. Cumpărarea drepturilor de distribuție este tipul de afacere la care se vehiculează sumele cu cele mai multe zerouri.

Anul acesta, comedia existențială Palm Spring a bătut orice record printre filmele vândute vreodată la Festivalul de Film de la Sundance, prețul de achiziție al producției fiind de 17.500.000, 69 de dolari. E o diferență de 69 de cenți față de anteriorul deținător al recordului, și anume drama din 2016 The Birth of a Nation, scrie Variety.

Cecul pentru Palm Spring a fost scris de către Hulu și de către Neon, un distribuitor independent de filme.

Pe lângă înțelegerea încheiată pentru filmul Palm Spring, a mai existat un număr de contracte realizate pentru unele dintre cele mai mari și mai bine primite titluri de la Sundance. Așa cum ne-am putea aștepta, unele dintre cele mai cunoscute nume (Searchlight, Hulu, Amazon) sunt cele care au făcut achizițiile.

Iată titlurile care au stârnit la Sundance cel mai mare interes:

Uncle Frank

Amazon a încheiat un contract pentru drama scrisă și regizată de Alan Ball, care îl are în rolul principal pe Paul Bettany. Contractul are valoarea de 12 milioane de dolari, scrie The Playlist. Lui Bettany i se alătură o distribuție care îi cuprinde pe Sophia Lillis, Peter Macdissi, Steve Zahn, Judy Greer, Margo Martindale  și Stephen Root într-o povestire plasată în anii 70 care urmărește parcursul unei tinere nevoite să se mute în casa personajului titular, care își ascunde de ani de zile sexualitatea și partenerul. Amazon deține acum drepturile cu privire la film.

The Night House

Searchlight Pictures (anterior Fox Searchlight) a plătit, conform surselor, 12 milioane de dolari pentru a obține drepturile de distribuție pentru noul thriller al regizorului David Bruckner. Cu Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Stacy Martin, Evan Jonigkeit și Vondie Curtis-Hall, The Night House urmărește povestea unei văduve care pare să fie bântuită de către o prezență supranaturală, care o determină să facă investigații despre viața recent defunctului soț.

Palm Springs

Comedia în stilul Ziua cârtiței/Groundhog Day (1993), cu Andy Samberg, Camila Mendes și Cristin Milioti, a semnat un contract cu Neon și cu Hulu. Filmul urmărește un ghinionist care este silit să retrăiască aceeași zi din viață în care participă la nunta unui prieten. Pe drum, întâlnește o femeie care îi atrage atenția.

Ironbark

Lionsgate este printre studiourile care reușesc contracte mari la Sundance, cu achiziționarea drepturilor asupra filmului regizat de către Dominic Cooke - Ironbark. Nu au fost dezvăluite detaliile achiziției, însă valoarea se învârte tot în jurul zecilor de milioane de dolari. Ironbark urmărește povestea unui om de afaceri (Benedict Cumberbatch) care trebuie să colaboreze cu un sovietic pentru a dezamorsa criza rachetelor din Cuba.

Ammonite

Neon a obținut drepturile pentru Statele Unite și pentru Canada pentru distribuirea dramei Ammonite, a lui Francis Lee. Se crede că distribuitorul a achitat 3 milioane de dolari. În Ammonite joacă Saoirse Ronan și Kate Winslet, fiind despre un vânător de fosile din secolul XIX care trebuie să colaboreze cu o tânără. Pe drum, adevărata natură a relației lor iese la iveală.

Exploreaza subiecte similare:

Ammonite, Ironbark, Saoirse Ronan, Kate Winslet, Paul Bettany, Sophia Lillis, Peter Macdissi, Steve Zahn, Judy Greer, Margo Martindale, Stephen Root, Vondie Curtis-Hall, Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Stacy Martin, Evan Jonigkeit, Andy Samberg, Camila Mendes, Francis Lee, Cristin Milioti, Dominic Cooke, Benedict Cumberbatch, Uncle Frank, The Night House, Palm Springs

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
into_the_labyrinth pe 1 februarie 2020 00:13
Diferenţă de 69 de cenţi,când vorbim de 17 milioane, ouahaha, asta e poanta secolului:))) A fost blat (ca în baschet, ca în fotbal, ca în viaţă), numai ca să fie bătut recordul :))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells