Disney lucrează la un program ce va înlocui cascadorii cu roboţi

de Cristina Grigore în 7 Aug 2018
Programul dezvoltat de Imagineering Research & Development a primit numele Stuntronics

Industria audio-vizualului a beneficiat enorm de pe urma noilor tehnologii, însă este acum pe cale să facă un salt uriaş. Potrivit NBC.com, compania Disney construieşte roboţi autonomi umanoizi ce vor înlocui, pe viitor, cascadorii. Tehnologia dezvoltată de Imagineering Research & Development, laboratorul Disney pentru cercetare şi inovaţie, a primit numele Stuntronics.

Prototipul creat de Disney (după alte câteva modele mai simple și mai uşoare) cântăreşte în jur de 40 kg şi poate fi catapultat până la 18 metri. Robotul foloseşte o combinaţie de lasere, accelerometre şi giroscoape pentru a-şi calcula şi ajusta mişcările. Compania a lansat un clip care arată de ce sunt capabili înlocuitorii cascadorilor, însă nu a oferit mai multe detalii legate de programul Stuntronics şi nici când vor începe să fie folosiţi în producţiile cinematografice.

Robotica s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani şi este pe cale să fie folosită în mai toate domeniile de activitate în care oamenii execută sarcini periculoase ori epuizante. Boston Dynamics a prezentat chiar anul trecut un robot destinat misiunilor de căutare şi salvare, numit Atlas, capabil să sară şi să se rostogolească.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AmphitriteMermaid pe 7 august 2018 18:26
Oricat de palpitant ar suna, trebuie sa realizam ca tehnologia avanseaza uluitor de repede. Dupa parerea mea, tot cascadorii sunt mai buni.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells