Directoarea de casting a seriei James Bond participă la Managing Talents

de Cinemagia în 17 Oct 2018
Ediția a treia a Managing talents se concentrează pe actorii care se pot exprima fluent în limbile engleză și germană

În weekendul al doilea al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest are loc cea de a treia ediție a Managing Talents, programul care își propune să intermedieze întâlnirea dintre actori români și unii dintre cei mai prestigioși agenți de casting sau de reprezentare din lume, se vede intr-un comunicat remis Cinemagia.

Conferința Managing Talents va avea loc sâmbătă 27 octombrie, între orele 10:30 și 13:00, la Cinema Pro și va fi urmată de un cocktail de socializare, tot în incinta cinematografului, între orele 13:00 și 13:45. La conferință vor vorbi Richard Cook - co-organizatorul evenimentului - și agenții de casting invitați la cea de a treia ediție a evenimentului: Debbie McWilliams, Anja Dihrberg și Frank Moiselle.

Richard Cook este unul dintre fondatorii agenției irlandeze Lisa Richards Agency, creată în 1989 și devenită între timp una dintre cele mai importante din Europa. Agenția reprezintă actori, scenariști, regizori, designeri, compozitori, prezentatori. În portofoliu, alături de actori precum Pierce Brosnan, se află și Vlad Ivanov. Richard Cook este și directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum și fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda.

Debbie McWilliams este una dintre cele mai reputate directoare de casting din lume și a lucrat la distribuția ultimelor 13 filme din seria James Bond. A colaborat cu regizori ca Roman Polanski, Stephen Frears, Anthony Minghella, Sam Mendes, Martin Campbell, Marc Forster, Ron Howard. Este membră a Sindicatului American al Directorilor de Casting și a Academiei Americane de Film. Frank Moiselle, director de casting nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, a colaborat cu regizori renumiți precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon și Neil Jordan. Și-a început cariera ca asistent de casting pentru filmul The Dead (r. John Huston) și a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre cele mai importante numărându-se: Ballykissangel (BBC), The Tudors, The Borgias și Vikings (History/MGM).

Anja Dihrberg, și-a început cariera lucrând pentru teatrele din Viena și Berlin iar în cinema lucrează din 1995. Și-a fondat propria agenție de casting, în 1997, și a colaborat cu regizori ca Olivier Assayas, Cate Shortland, Ralph Fiennes, sau Stefan Ruzowitzky. Recent, a colaborat ca agentă de casting la realizarea filmului Radegund, de Terrence Malick. Agenția ei de casting are sedii în Berlin și Koln. Participarea la Managing Talents este liberă în limita locurilor disponibile și este deschisă atât actorilor, studenților la secțiile de actorie dar și publicului, însă doritorii sunt rugați să se înscrie completând formularul de pe site-ul festivalului. Actorii care doresc să înregistreze un self-tape pe baza căruia să aibă șansa de a avea o întâlnire individuală cu agenții de casting sunt rugați să acceseze pașii prezentați pe site-ul filmedefestival.ro, sectiunea Managing Talents.

Ediția a treia a Managing talents se concentrează pe actorii care se pot exprima fluent în limbile engleză și germană. Întâlnirile individuale vor avea loc sâmbătă, 27 octombrie, și duminică, 28 octombrie. Richard Cook va selecta pe baza self-tape-urilor trimise de participanți o serie de actori cu care el și agenții de casting vor avea întâlniri, unii dintre cei selectati urmând a primi șansa de a participa la Kilkenny Subtitled Film Festival unde urmează să întâlnească peste 30 de agenți de casting din întreaga lume. Actorii români selectați să participe la Kilkenny Subtitled Film Festival vor fi anunțați în cadrul galei de închidere a festivalului, duminică 28 octombrie. Evenimentul Managing Talents este organizat cu sprijinul Credidam Romania.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 18 octombrie 2018 12:50
Cateva precizari binevenite pentru cei interesati si multumim pe aceasta cale celor care le-au facut cunoscute!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells