Dinastia Tudorilor îşi spune povestea din 9 februarie

1 Feb 2010
Dinastia Tudorilor îşi spune povestea din 9 februarie

Pasiune, ambiţie, crime şi lupte pentru putere - toate acestea reprezentate de un singur om, emblemă a unei perioade istorice tumultuoase: Henry al VIII-lea, impulsivul tiran, eroul „Dinastiei Tudorilor”, serial pe care telespectatorii Pro Cinema îl pot urmări, din 9 februarie, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20:00, în premieră la televiziunile comerciale din România.

Câştigător a patru premii Emmy şi de trei ori nominalizat la premiul Globul de Aur, Dinastia Tudorilor rescrie istoria şi propune un Henry al VIII-lea seducător. De altfel, Jonathan Rhys-Meyers, actorul care interpretează rolul regelui, a fost de două ori nominalizat la premiul Globul de Aur, categoria „cel mai bun actor dintr-un serial”. „Am vrut să scriem o poveste captivanta, care să-i cucerească pe oameni, nu un tratat de istorie. Din această cauza ne-am permis să nu respectăm strict datele istorice, sau să eliminăm anumite personaje, care ar fi putut crea confuzii”, spune Michael Hirst, creatorul acestei serii. Ceea ce s-a întîmplat ulterior a dovedit faptul că scenaristul şi producătorul executiv al serialului a gîndit bine: „Dinastia Tudorilor” a devenit unul dintre serialele cu cel mai mare succes de public şi şi-a câştigat fani în toate colţurile lumii.   La acest succes a contribuit nu numai scenariul, ci şi distribuţia: Jonathan Rhys-Meyers, Natalie Dormer, în rolul Annei Boleyn, Jeremy Northham, Sam Neill, Gabrielle Anwar.

Chiar de la începutul celor 40 de ani de domnie, regele Henry al VIII-lea s-a impus ca un monarh tiranic, ale cărui ambiţii personale treceau de multe ori înaintea intereselor statului. Obsesia lui Henry de a avea un moştenitor şi neputinţa lui Katherine de Aragon, soţia sa, de a-i oferi unul aruncă un blestem asupra imperiului, lezează autoritatea regelui şi prilejuieşte ascensiunea Annei Boleyn, al cărei unic vis este acela de a deveni noua regină. În ciuda atmosferei tulburi de la curte şi a ambiţiilor celorlalţi monarhi de pe continent, Henry nu se va da în lături de la nimic - nici de la exil, nici de la crimă - pentru a-i elimina pe cei care-i stau în cale şi a obţine ceea ce şi-a propus.  

 „Mai inteligent decât toţi ceilalţi, mai ambiţios decât toţi ceilalţi, cu o energie copleşitoare. Cel mai periculos om de la Curte”, astfel îl descrie Jonathan Rhys-Meyers pe Henry al VIII-lea, personajul pe care l-a interpretat în „Dinastia Tudorilor”, serial pe care telespectatorii Pro Cinema îl pot urmări începând din 9 februarie, în fiecare luni şi marţi, de la ora 20:00. 

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Codrutz pe 1 februarie 2010 20:06
Suuper tare. Pacat ca se difuzeaza tocmai acum si pe celelalte posturi in afara de HBO. Eu l-am vazut deja si tocmai de aceea il recomand tuturor cinemagistilor.
the tudors pe 1 februarie 2010 23:23
un serial foarte bun,am facut maraton si am vazut toate 3 sezoanele in 3 zile.
cetateanu pe 28 septembrie 2010 13:20
Am vazut cateva episoade pe HBO si mi-au placut , la prima fereastra pe care o sa o am o sa-l vizionez si eu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells