Din 9 februarie, animația Povești de la malul lacului

de Cinemagia în 6 Feb 2018
Fluieraș născocește un plan îndrăzneț pentru a-și salva căminul și pe prietenul său, capturat de Grimpi

După mulți ani, un nou lungmetraj de desen animat ce evocă perioada de glorie a animației maghiare clasice își face debutul în cinematografe. Filmul, bazat pe serialul popular „Lengemesék", de Judit Berg, este regizat de Zsolt Pálfi, care înainte semna și serialul de desen animat omonim. Timp de 68 de minute, personajele adorabile călăuzesc spectatorii într-un univers miraculos, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Verzișorii sunt micuții, dar curajoșii paznici cu pielea verde ai Mării de Stuf. Copiii pot deveni și ei paznici doar când li se face părul castaniu. Până atunci viața e plictisitoare – cei cu părul verde nu au voie să zboare de colo-colo, să navigheze singuri pe apă și nici să călărească broaște sălbatice la rodeo. Cea mai mare dorință a lui Fluieraș este să devină și el paznic, dar curiozitatea îi creează tot timpul probleme. Întregul lac este pus în pericol când inamicii Mării de Stuf, Grimpii– ființe ursuze cu capul rotund și roșu – se aliază cu lebedele. Verzișorii par neputincioși, dar Fluieraș născocește un plan îndrăzneț pentru a-și salva căminul și pe prietenul său, capturat de Grimpi.

Povești de la malul lacului intră în distribuție în cinematografele din București și din alte 14 orașe, într-un număr total de 18 săli: București (Cinema Elvire Popesco, Muzeul Țăranului Român, Cinema Europa, Cinema Union), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Caransebeș (Cinema 3D Luna), Cluj-Napoca (Cinema Florin Piersic), Constanța (Cityplex Tomis), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Oravița (Cinema 3D - Casa de Cultură), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Reșița (Cinema Dacia), Sfântu Gheorghe (Arta by Cityplex Sf. Gheorghe), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Vulcan (Cinema Luceafărul).

Exploreaza subiecte similare:

Tales from the Lakeside: Lengemesék

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells