Din 27 februarie, Iubire radioactivă: Grand Central

20 Feb 2015
Filmul francez cu Tahar Rahim şi Léa Seydoux se lansează şi în România

Filmul francez Grand Central va avea premiera în România pe 27 februarie 2015. Pasiune, angoasă şi dragoste, în apropierea unei centrale nucleare, cu Léa Seydoux (noua "Bond Girl") şi Tahar Rahim (A Prophet).

De la un loc de muncă la altul, Gary ajunge să fie angajat într-o centrală nucleară, unde găseşte ce spera: bani, o familie şi o echipă de lucru unită. Acolo, aproape de reactoare, unde radiațiile sunt cele mai puternice, se îndrăgostește de Karole, soția lui Toni. Dragostea interzisă și radiațiile îl contaminează lent pe Gary. Fiecare zi care trece devine o amenințare. Viaţa nu e mai uşoară nici pentru Karole, interpretată de Léa Seydoux, care are o alegere dificilă de făcut, între iubit şi amant. Léa Seydoux face un rol plin de erotism şi voluptate, iubirea ei pentru amândoi bărbaţii fiind plină de ambiguitate.  

Regizoarea Rebecca Zlotowski construieşte un univers al dragostei obsesive cu un triunghi amoros plin de suspans. Dragostea ilicită plină de pasiune şi emoţie aduce filmul în topul dramelor romatice şi erotice ale cinema-ului francez. Cu o notă asemenatoare lui Renoir sau Becker, regizoarea construieşte subtile paralele între iubirea interzisă şi radiaţii.

Rebecca Zlotowski explică de unde a pornit ideea filmului: "pasiuni ieşite din comun se nasc în medii ieşite din comun, cum este această tabără pentru muncitorii din centrale nucleare. E un loc în care oamenii se confruntă cu frica şi pericolul morţii în fiecare zi. Am vrut să arăt emoţii nobile şi puternice şi am vrut să arăt povestea acestor muncitori care nu sunt atât de cunoscuţi”.

Centrala nucleară nu e numai un loc de muncă unde sarcinile sunt istovitoare şi prost plătite, e un loc straniu şi misterios unde constanta nevoie de monitorizare a contaminării cu radioactivitate este un efort de echipă, o solidaritate diferită.

Filmul este inspirat din filmele franţuzeşti clasice, ale anilor '30 şi portretizarea clasei muncitoare, a realităţii dure, împletită cu un fir narativ romantic. Plasarea acţiunii în jurul unei centrale nucleare e o şansă de a aduce în prezent marile teme ale cinema-ului francez. "Am vrut să reinventez aceste figuri eroice, care au valori puternice şi înfruntă obstacole",  spune regizoarea.

Filmarea a avut loc într-o centrală nucleară părăsită, în Austria, iar imaginile din film surprind exact atmosfera dintr-o centrală nucleară.

Grand Central va rula la cinema Elvira Popescu, Union, Grand Cinema Digiplex, Movieplex, în Cluj Napoca la Cinema Victoria, în Tîrgu Mureș la Cinema Arta, în Constanța, în Craiova la Cinema Modern, în Botoșani la Cinema Unirea, în Iaşi la Cinema Republica, în Deva la Cinema Patria și în Piatra Neamț la cinema Dacia.

Exploreaza subiecte similare:

Tahar Rahim, Léa Seydoux, Grand Central

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells