« Înapoi la pagina festivalului

Despre Lucian Pintilie, Poliţist, adjectiv şi Vlad Ivanov, cu actriţa Anne Alvaro

de Gloria Sauciuc in 3 Sep 2010
Despre Lucian Pintilie, Poliţist, adjectiv şi Vlad Ivanov, cu actriţa Anne Alvaro

Anne Alvaro, una dintre actriţele preferate ale lui Bertrand Blier, protagonista comediei negre Le bruit des glaçons, primul lungmetraj proiectat la Veneţia cu ocazia celei de-a 67- a ediţii a Festivalului de Film, a lucrat cu Lucian Pintilie, iubeşte Poliţist, adjectiv şi îl admiră pe Vlad Ivanov.

Un interviu acordat joi publicaţiei Cinemagia în Villa degli Autori de pe Lido, de către actriţa Anne Alvaro, câştigătoarea unui premiu César pentru interpretarea din The Taste of Others, dezvăluie informaţii despre maniera lui Lucian Pintilie de a lucra cu actorii, dar şi despre cum percepe un actor cu un premiu César un film ca Poliţist, adjectiv şi un coleg de breaslă.

"Am fost surprinsă de rigoarea şi simplitatea cu care e tratată o situaţie aparent banală. Şi modul de a deschide un film, punând în discuţie vocabularul, şi ritmul limbajului cinematogafic. A fost un film puternic", spune Alvaro. "Mă gândesc şi la un actor din Poliţist,... care aparea în 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, în rolul celui care realizează avortul,... Vlad Ivanov. Mi-a plăcut să-l revăd cu o schimbare atât de mare de rol, e un mare actor.

Cât despre Amintiri din Epoca de Aur, Alvaro povesteşte că a râs mult, "ca şi cum aş fi citit o nuvelă de Cehov. Dar m-am bucurat că această epocă s-a terminat. Anul trecut, fiind preşedinte al unui juriul pentru educaţia naţională la Cannes, am văzut 45 de filme în câteva zile. Mi-am adus aminte scena cu transportul de ouă şi cu pregătirile pentru primirea demnitarilor. Asta m-a dus cu gândul la Cehov. E un cinema reuşit".

Cât despre Lucian Pintilie, actriţa spune că a lucrat în teatru cu regizorul, dar şi cu Radu Boruzescu pentru o piesă de Pirandello, şi că a luat un premiu pentru personajul său. Lucian Pintilie e un regizor minunat".

"V-a dat vreun sfat, pe care îl păstraţi şi acum în suflet?"

"Nu sfaturi, dar exemplul lui personal. Sunt rari regizorii de teatru care acţionează aşa. El arată cum se joacă, poate juca orice rol, fie o doamnă în vârstă, fie o tinerică timidă. Are un joc magnific".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Cel de-al optulea film al prolificului regizor Kim Ki-duk, care a precedat cu un an mai cunoscutul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring , este Hae anseon / The Coast Guard...
Dintre regizorii coreeni de azi, in momentul actual Hong Sang-soo pare cel mai „pe val”, cel putin pe plan international. 2010 este cu siguranta anul sau: la a sasea participare la Festivalul de la Cannes...
Chingu / Friend (2001), al treilea lungmetraj al cineastului Kwak Kyung-taek (si cel mai iubit film al sau de pana acum), a fost campion de box-office in Coreea, cu aproape 8,2 milioane de spectatori platitori, mai bine de doi si jumatate, pana cand a fost detronat de Silmido de Kang Woo-suk, care l-a intrecut cu vreo 3 milioane de bilete vandute...
jinglebells