Deși lansat restrâns, în unele cinematografe americane, Glass Onion e în Top 3 încasări post-pandemie

de Gloria Sauciuc în 28 Nov 2022
15 milioane de dolari sunt încasările estimative ale filmului cu premiera pe platforma Netflix programată în data de 23 decembrie

Glass Onion: A Knives Out Mystery a avut parte de o lansare restrânsă în cinematografele americane, înainte de premiera pe platforma Netflix, iar surse ale publicației Variety speculează, în lipsa unor cifre oficiale, că povestea polițistă a avut încasări nici mai mult nici mai puțin de 15 milioane de dolari în weekendul prelungit de Ziua Recunoștinței.

Filmul, ce continuă succesul Knives Out din 2019, a fost lansat în 600 de cinematografe pe teritoriul american, înainte de premiera din 23 decembrie de pe platforma Netflix. Conform estimărilor, Knnives Out 2 a avut - în medie - încasări de 19.000 de dolari per cinematograf, scrie Variety; peste 9 milioane de dolari au fost încasați numai în weekend.

Asta înseamnă, notează Variety, că Glass Onion s-ar clasa pe locul trei în box office-ul american, după Black Panther: Wakanda Forever (care a încasat 65 milioane dolari de la proiecțiile în 4.258 cinematografe, pe parcursul a cinci zile) și după animația Disney Strange World (ce a avut încasări de 18,5 milioane dolari, fiind proiectat în 4.174 cinematografe, de-a lungul a cinci zile). Am scris „s-ar clasa”, clasamentul fiind ipotetic, până la furnizarea cifrelor oficiale pentru Knives Out 2 de către Netflix.

Primul film Knives Out, lansat acum trei ani în cinematografe, de către Lionsgate, a avut încasări la debut de 26 milioane de dolari în weekendul prelungit de Ziua Recunoștinței. Ulterior, povestea polițistă a făcut „prăpăd” la cinema, cu încasări de 165 milioane de doalri în SUA și 311 milioane de dolari pe plan global, aducând încredere investitorilor în filmele cu buget mediu și poveștilor ce nu au nevoie de supereroi ori cascadorii spectaculoase pentru a plăcea publicului.

Cert este că Netflix a cumpărat în trecut drepturile de ecranizare ale seriei Knives Out cu 450 milioane de dolari, asta urmând a se traduce printr-un nou film, pe lângă Glass Onion.

În Knives Out 2 îl vedem pe Benoit Blanc (Daniel Craig) blocat într-un apartament, petrecându-și timpul în cadă și căutând un strop de aventură ce să-i stimuleze mintea. Oportunitatea se ivește odată cu invitația pe insula unui bogatas, ca să ia parte la un joc: găsește criminalul! Îndrăznețul detectiv ajunge în mijlocul unei luxoase proprietăți private aflate pe o insulă din Grecia, însă nu se știe cum și de ce a ajuns acolo, acesta fiind doar primul dintre nenumăratele puzzle-uri care așteaptă să fie rezolvate. Blanc face curând cunoștință cu un grup pestriț de prieteni care s-au adunat la întâlnirea lor anuală, la invitația miliardarului Miles Bron. Printre cei aflați pe lista oaspeților se numără Andi, fosta parteneră de afaceri a lui Brand, Claire Debella, actuala guvernatoare a statului Connecticut, omul de știință avangardist Lionel Toussaint, creatoarea de modă Birdie Jay, fost model, și conștiincioasa ei asistentă pe nume Peg, precum și influencerul Duke Cody, însoțit de Whiskey, iubita lui. Așa cum se întâmplă în cele mai reușite povești polițiste, fiecare personaj ascunde propriile secrete, minciuni și motivații. Atunci când unul dintre membrii grupului este ucis, toți ceilalți devin suspecți.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells