Dennis Villeneuve a petrecut un an de muncă lucrând la viermii de nisip din Dune

de Gloria Sauciuc în 22 Mai 2020
Modul în care arată pe ecran viermii din nisip ai noului film de aventuri SF Dune este una dintre marile curiozități ale fanilor

Reușita imagisticii din Dune a cerut ca regizorul Dennis Villeneuve să adapteze cu succes numeroase elemente din romanele lui Frank Herbert, inclusiv faptul că a adus uriașii viermi de nisip din carte pe marele ecran. Regizorul Denis Villeneuve declară pentru Empire Magazine că o asemenea sarcină a fost foarte importantă, recunoscând că pentru noua adaptare a petrecut un an întreg concepând și punând la punct modul în care arată viermii de nisip. Dune va avea premiera în cinematografele din România pe 18 decembrie.

„Am vorbit în cel mai mic detaliu despre cum arată anatomic aceste vietăți, de la textura pielii, la modul în care deschide gura, la felul în care își mănâncă hrana în nisip”, explică Villeneuve pentru Empire.

„A fost un an de lucru pentru a concepe și găsi forma perfectă, care să arate suficient de preistoric”.

Creaturile din carte au o importanță considerabilă pentru succesul lui Dune, deoarece aceștia populează deșerturile planetei Arrakis, un fundal pe care se derulează saga familiei Atreides. Arrakis deține cea mai valoroasă resursă a lumii, un produs care îmbunătățește performanțele umane cunoscut drept „mirodenia”, însă căutarea acesteia ar pune pe oricine în pericol din cauza viermilor de nisip.

„Am vorbit în cel mai mic detaliu despre cum arată anatomic aceste vietăți, de la textura pielii, la modul în care deschide gura, la felul în care își mănâncă hrana în nisip”, explică Villeneuve pentru Empire. „A fost un an de lucru pentru a concepe și găsi forma perfectă, care să arate suficient de preistoric”.

Viermii de nisip din celebrul Dune din 1984 semnat de către David Lynch au fost opera maestrului de efecte speciale Carlo Rambaldi, devenit faimos pentru extraterestrul din E.T. al lui Steven Spielberg. Numai creaturile în sine au costat producția lui Lynch cu 2 milioane de dolari în plus. Lynch s-a bazat pe efecte speciale concrete și nu pe realitate virtuală: o serie de modele și de miniaturi alcătuiau viermii de nisip, ale căror guri și corpuri erau mânuite de membri ai echipei de filmare. Deși era o sarcină colosală, majoritatea criticilor consideră totuși că efectele vizuale din Dune a lui Lynch ar fi fost unul dintre punctele slabe ale filmului.

Dune a lui Villeneuve îl are pe Timothée Chalamet în rolul principal, alături de o distribuție din care fac parte Oscar Isaac, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, și Rebecca Ferguson. Pentru a suprinde peisajul planetei Arrakis, Villeneuve a preferat să filmeze în Iordania. Chalamet relata că filmările în deșert, în timp ce purtau costumele pentru rol, făcea lucrul foarte dificil.

„Mi-aduc aminte că ieșeam din cameră la 2 noaptea, și erau 38 grade Celsius”, relata Chalamet luna trecută. „Se filma la temperaturi de 48 grade Celsius. Întrerupeau filmările, dacă era totuși prea cald. Am uitat numărul exact, însă erau situații în care nu puteai continua. Într-o zi dificilă, era epuizant să fii în costumele de filmare”.

Exploreaza subiecte similare:

Dune, Denis Villeneuve, Carlo Rambaldi, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Oscar Isaac, Zendaya, Dave Bautista

Alte știri din cinema

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 24 mai 2020 01:18
o mizerie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells