Denis Villeneuve vrea să facă o trilogie Dune ce cuprinde și adaptarea romanului „Mântuitorul Dunei”

de Marina Florea în 23 Aug 2021
Dune are premiera în cinematografele din România pe 22 octombrie

Denis Villeneuve a acceptat să facă o adaptare a celebrului Dune al lui Frank Herbert, renumit pentru greutatea de a fi adaptat - dovadă fiind încercările lui David Lynch și Alejandro Jodorowsky - cu condiția de a putea împărți cartea în două. Dacă partea a doua încă nu a primit undă verde din partea Warners Bros, Villeneuve și-a exprimat încrederea că filmul va putea fi, totuși, realizat. De fapt, chiar a pregătit un plan pentru o trilogie Dune care va cuprinde o adaptare a continuării la Dune, semnată tot de Herbert în 1969, anume Dune Messiah/Mântuitorul Dunei, scrie Collider.

Așa cum explica pentru CBC Radio Canada, regizorul - împreună cu scenaristul Jon Spaihts - deja lucrează la sequel, iar Villeneuve încă are multe povești de spus din seria Dune. Acesta a declarat: „Există a doua carte din serie, The Messiah of Dune, din care poate ieși un film extraordinar. Întotdeauna am crezut că poate exista o trilogie. Mai încolo, om vedea. E vorba de ani de muncă; nu pot vedea mai departe decât atât”.

Villeneuve a mai vorbit despre anumite schimbări necesare pentru varianta cinematografică, precum faptul că nepotul baronului Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgard), Feyd-Rathua Harkonnen, nu va mai apărea în prima parte. „Cartea este atât de bogată. Are atâtea detalii fantastice despre diferite culturi. Pentru a le pastra și a le putea aduce pe marele ecran, a trebuit să luăm decizii importante”, a susținut acesta.

Așa cum declara în trecut Villeneuve pentru Total Film - „Am tot auzit în ultimele decenii că nu se poate adapta cartea asta, că e o sarcină peste putință. Cred că în concepția studioului, e același lucru! Primul lucru care a trebuit dovedit a fost acela că un film excelent, de succes, poate fi făcut, și cred că am dovedit-o - toată lumea de la Warner Bros și Legendary este 100% de partea proiectului. Doar dacă rezultatele la box-office vor fi foarte slabe, doar atunci nu va exista un Dune:Partea Doi, pentru că acum le place filmul la nebunie. Sunt mândri de film, așa că vor ca filmul să avanseze. Și, deja, au făcut jumătate din el. Așadar, știți, sunt foarte optimist!”

Dune are premiera în cinematografele din România pe 22 octombrie, dar se va lansa și pe HBO Max. Filmul va avea premiera globală pe 3 septembrie, la Festivalul de Film de la Veneția.

Exploreaza subiecte similare:

Dune, Frank Herbert, Alejandro Jodorowsky, David Lynch, Denis Villeneuve

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells