Déjà Vu, din 14 noiembrie pe marile ecrane

7 Nov 2013
Ineditul și, totodată, drama poveștii nu vine din tema abordată, relația în trei, ci din tehnica de filmare și tot ce decurge de aici

Un barbat, o alta femeie, aceeasi poveste. Déjà Vu! Este prima dimineață în care Mihai, un bărbat de 55 de ani, se trezește acasă nu alături de soția sa, ci de amantă. Ce urmează este Déjà Vu, cel mai recent lungmetraj al lui Dan Chișu, în calitate de scenarist, regizor, cameraman, actor și producător. Déjà Vu este povestea tragi-comică a unui trio amoros cu efecte revelatoare.

Ineditul și, totodată, drama poveștii nu vine din tema abordată, relația în trei, ci din tehnica de filmare și tot ce decurge de aici. Spectatorul intră în viața personajului principal fără să îl vadă, descoperindu-l numai din modul în care reacționează personajele cu care el interacționează: mama, soția și amanta. Personajul principal este singurul decident al acțiunilor sale, dar și al cadrelor pe care le surprinde.

„Mi-am dat voie să risc, actoricește vorbind”, spune Ioana Flora

„Lucrul la Déjà Vu a fost din primul moment o provocare profesională. Când primești un astfel de rol, poate fi în egală măsura îmbucurător ș i intimidant. Aveam nevoie de încredere, îndrumare și susținere, iar Dan mi-a oferit încredere totală încă din timpul repetițiilor și a fost deschis la orice întrebare sau propunere, fapt care m-a ajutat enorm. Am modificat sau am improvizat împreună în timpul celor trei săptămâni de repetiții, încât la filmări știam deja foarte bine ce aveam de făcut. E un proiect de suflet în care mi-am dat voie să risc, actoricește vorbind, în care am ieșit din zona mea de confort, ceea ce nu poate fi decât binevenit din când în când pentru un actor”, spune Ioana Flora, actrița care interpretează rolul amantei, Tania.

Actriţă de film, teatru şi televiziune, Ioana Flora este cunoscută și premiată pentru rolurile ei din Marfa şi banii (2001), al lui Cristi Puiu, Pescuit sportiv (2007), în regia lui Adrian Sitaru, A Long Story (2011), în regia lui Jorien van Nes, Periferic (2012), în regia lui Bogdan George Apetri, Domestic (2013), al lui Adrian Sitaru. Pe scenă, Ioana poate fi văzută în prezent la Odeon, Godot Cafe - Teatru și teatre independente/spaț ii neconvenționale pentru piese de teatru din București și din țară.

„Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat”, spune Tudor Smoleanu. Filmul Déjà Vu a fost unul dintr - o, de acum, bogată serie de proiecte realizate împreună cu regizorul Dan Chișu, așa că, se înțelege, am lucrat cu plăcere împreună. Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat pentru că presupune un joc puțin diferit de ceea ce faci în mod obișnuit. E interesantă trecerea de la un partener la cameră. N-aș mai juca așa! Sper ca filmul să se bucure de succes!”, spune Tudor Smoleanu, actorul care interpretează rolul lui Mihai, personajul principal.

Tudor Smoleanu a mai jucat în Bucureşti NonStop (2013), Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012), Ursul (2011) și Întâlniri încrucişate (2009), regizate de Dan Chișu. Ca scenarist, Tudor Smoleanu semnează filmul Zbor deasupra unui cuib de curci (2003).

Déjà Vu va avea premiera de gală joi, 14 noiembrie, ora 20: 00, la CinemaPRO. Din 15 noiembrie va fi lansat în cinematografele din toată ţara: Târgu Mureş, Craiova, Cluj - Napoca, Constanta, Botoşani, Piatra Neamţ, Călăraşi, Ploieşti şi Târgu Jiu. Distribuţia: Ioana Flora, Mirela Oprişor, Anca Alexandru, Gabriel Răuţă, Tudor Smoleanu, Horia Gheorghe, Gabriel Sandu, Simona Teodora, Chis Stanciu, Gheorghe Andrei şi Dan Chişu.

Déjà Vu este o co-producţie DaKINO Production şi Watch Me Productions, realizată cu sprijinul HBO România, 2012

Exploreaza subiecte similare:

Dan Chişu, Ioana Flora, Marfa şi banii, Pescuit sportiv, A Long Story, Periferic, Domestic, Tudor Smoleanu, Bucureşti NonStop, Şi caii sunt verzi pe pereţi, Ursul, Întâlniri încrucişate, Zbor deasupra unui cuib de curci

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 8 noiembrie 2013 18:57
Nici un comentariu... pana acum :)) . E frumos sa vezi atata liniste :) .
alex_il_fenomeno pe 13 ianuarie 2014 21:07
Imi place cum suna, chiar cred ca poate iesi ceva inedit. Eu il astept.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells