De ştiut despre Man of Steel

de Ştefan Dobroiu în 16 Iun 2013
Detalii de avut în vedere înainte de premiera weekend-ului viitor!

Orice reboot vine şi cu modificări în mitologia personajelor, modificări care i-ar putea surprinde pe unii fani. Iată în materialul de mai jos, realizat cu ajutorul celor de la revista Empire, câteva îndepărtări operate de Man of Steel: Eroul de la ce ştiam despre Superman, Krypton sau generalul Zod din filmele anterioare sau din benzile desenate.

În primul rând, Superman nu mai are nicio tangenţă cu jurnalismul. În filmele anterioare, inclusiv cel în care supereroul era interpretat de Brandon Routh, Clark Kent, alterego-ul supereroului, era un jurnalist timid, mereu în lupta pentru descoperirea adevărului. Nu la fel stau în Man of Steel, în care Superman devine echivalentul unui vagabond: îl putem vedea în trailer rătăcind pe teritoriul Statelor Unite, neîngrijit, şi luând slujbe specifice oamenilor fără studii.

Nici generalul Zod nu este un villain obişnuit. Interviurile lui Michael Shannon, actorul dublu nominalizat la Oscar ce-l interpretează pe mega-antagonistul lui Superman, sugerează că Zod ar avea un motiv justificat (cel puţin din anumite puncte de vedere) să atace Terra pentru a-l descoperi pe eroul interpretat de Henry Cavill.

Acţiunea are loc într-o Americă ficţională, dar influenţată de viziunea lui Christopher Nolan. The Dark Knight a uimit lumea întreagă în 2008 cu realismul său neaşteptat, iar Jokerul, interpretat magistral de Heath Ledger, a plusat la capitolul realism cu energia sa completamente anarhică, dar deloc tributară superputerilor personajelor din benzile desenate. În Man of Steel trebuie să ne aşteptăm la un Superman modern, cu puteri ţinute în frâu de legile fizicii şi cu reacţii aflate în slujba realismului.

Vom avea parte de mai mult Jor-El. Tatăl lui Superman, interpretat în Man of Steel de Russell Crowe şi anterior de Marlon Brando, a fost o apariţie fugitivă şi uneori doar vocală în celelalte filme ale supereroului. Altfel stau lucrurile în premiera de vineri, când Russell Crowe va petrece ceva timp pe ecran. Una dintre cele mai laudative cronici ale filmului justifică eficienţa lui Man of Steel cu decizia lui Zack Snyder de a mări timpul acordat conjuncturii în care îşi află sfârşitul planeta Krypton.

De avut în vedere ouă de Paşti. Celebrele trimiteri la alte filme sau indicii cu privire la producţii viitoare nu lipsesc din Man of Steel, promite Zack Snyder. Comentariile celor ce-au văzut deja filmul pomenesc de apariţii ale logo-urilor companiei lui Lex Luthor (antagonist într-un eventual sequel?), dar şi Wayne Electronics. Fanii serialului TV Smallville vor descoperi o legătură şi cu acesta...

Desfăşurările de forţe vor fi realiste din punct de vedere ştiinţific. Este de ajuns să vezi ultimul trailer al filmului, ca să vezi că Terra mai că va fi distrusă de atacurile trupei lui Zod. "Dacă urmezi firul logic al aventurilor lui Superman", spune Zack Snyder, "şi încerci să-l înţelegi, ajungi la o explicaţie ştiinţifico-fantastică". Probabil că fragmentul din film găzduit de Krypton va sublinia verosimil în ce moduri tehnologia kryptoniană şi cea umană sunt diferite.

Exploreaza subiecte similare:

Man of Steel, Brandon Routh, Henry Cavill, Michael Shannon, Russell Crowe, Christopher Nolan, Zack Snyder, Heath Ledger, Marlon Brando, Smallville

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 16 iunie 2013 16:56
schimbarile efectuate mi se par interesaante.......usor riscante dar uneori e nevoie sa risti pentru a castiga.........iar faptul ca acest nou clark kent este asemanator unui vagabond ce rataceste prin lume........aduce un grad mai mare de dramatism........abia astept sa vad filmul.........ca multi altii de altfel........
raulk pe 16 iunie 2013 17:38
Sunt de aceeasi parere,e un pariu pe care il fac producatori si regizorul si din punctul meu de vedere va fi un pariu castigat.
Maryanf25 pe 17 iunie 2013 01:27
Gasesc o usoara asemanare cu Wolverine aici.
alex_il_fenomeno pe 16 iunie 2013 19:55
Astept de ceva vreme filmul asta, si este excelent ca s-au mai pastrat destule lucruri de aflat despre el.
iri_gh86 pe 17 iunie 2013 10:39
Imi place noul costum, e mai stilizat si pare de pe alta planeta. Abia astept sa-l vad, cred ca va fi filmul verii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells