De ce este The Kissing Booth 2 pe primul loc pe Netflix?

de Ştefan Dobroiu în 28 Iul 2020
Comedia romantică cu adolescenţi este de trei zile pe primul loc pe Netflix România

În 2018 The Kissing Booth apărea pe Netflix ca de nicăieri şi ulterior era anunţat ca un mare succes al platformei. De aici şi un sequel, Cabina de săruturi 2, care de trei zile ocupă locul fruntaş în România. Pentru fanii francizei, nicio grijă, deja se face o continuare ce va fi lansată în 2021.

Nouă The Kissing Booth 2 ni s-a părut la fel de aproape de realism ca şi Totul despre sex. Ştii, serialul despre jurnalista care scrie un articol pe săptămână şi cu toate acestea are dulapurile pline de pantofi Manolo Blahnik (circa 1000 de dolari perechea). "Realismul" fantezist al acestui sequel ne proiectează în lumea unui liceu american, în care Elle (Joey King, de văzut mai ales în serialul Hulu The Act), o elevă în ultimul an, reuşeşte cumva să îl cucerească a doua oară pe cel mai sexi coleg şi să mai facă şi suficienţi bani pentru a merge la o facultate prestigioasă.

Sequelul este, desigur, escapism pur şi am spune că are aceeaşi legătură cu realitatea ca şi Cenuşăreasa. Dincolo de deraierile sale, filmul lui Vince Marcello atinge şi câteva teme ataşante şi ar putea fi un prilej bun pentru o vizionare cu familia extinsă, deşi probabil că spectatorii maturi se vor lăsa mult mai greu cuceriţi de poveste decât cei foarte tineri, care au din ce în ce mai mult impresia că universul le datorează ceva. Păi cum să nu, dacă filme ca The Kissing Booth le spun la nesfârşit asta...

Este un moment în film când Elle, care încearcă din greu să obţină un loc într-un colegiu din Boston pentru a fi mai aproape de iubitul ei Noah (Jacob Elordi), student la Harvard, dă un interviu cu o selecţioneră. Lui Elle i se spune un mare adevăr: "răspunsurile tale sună mai degrabă ca ceva ce crezi tu că noi am vrea să auzim".

Aici se ascunde o mare problemă a prezentului, un amestec de lipsă de onestitate (sau chiar de cunoaştere de sine) şi o prea mare adaptabilitate la conlocutor. Când aceeaşi întrebare pusă de oameni diferiţi duce la răspunsuri diferite cum mai putem spune că suntem oneşti? Da, The Kissing Booth reambalează neverosimil mai toate locurile comune ale comediilor cu liceeni, dar această temă recurentă a lipsei de onestitate îl face să fie un pic mai mult decât un film vizionat cu coada ochiului în timp ce căutăm ceva bun de comandat pe Foodpanda.

Altfel, sequelul rămâne fidel aceluiaşi spirit care încerca să ne convingă că Noah, elevul cunoscut mai ales pentru fizicul perfect şi dexteritatea împărţitului de pumni în strânga şi dreapta este cineva care merită să meargă la Harvard. Apare şi motivul geloziei extreme când Elle descoperă un cercel sub patul lui Noah şi este brusc convinsă că acesta o înşeală cu superba lui colegă Chloe (Maisie Richardson-Sellers). Nu are absolut nicio dovadă, desigur, dar hei, trebuie puse paie pe focul dramei, nu-i aşa?

Din păcate, The Kissing Booth 2 reuşeşte doar cu greu şi doar pasager să fie un film educativ şi se pierde în prea multe convenţii, spectatorii simţind adesea că trebuie să lase de la ei pentru a rămâne prinşi în jocul poveştii...

Exploreaza subiecte similare:

The Kissing Booth, The Kissing Booth 2, The Act, Joey King, Sex and the City, Vince Marcello, Jacob Elordi, Maisie Richardson-Sellers

Alte știri din cinema

Filmările pentru Gone Girl s-au oprit 4 zile pentru că Ben Affleck a refuzat să poarte o șapcă

Potrivit dezvăluirilor făcute de regizorul David Fincher, Affleck a refuzat să poarte o șapcă a echipei de baseball New York Yankees în timpul unei scene pentru că este fan înfocat al echipei Boston Red Sox.

Cum a ajuns Charlie Sheen să joace în Platoon: Rolul era pentru Keanu Reeves

Oliver Stone dezvăluie că producătorii doreau în distribuție un tânăr promițător, Keanu Reeves. După refuzul acestuia, următoarea opțiune a fost Charlie Sheen.

Cele mai bune 11 filme horror, în opinia lui Martin Scorsese

Martin Scorsese, un nume de referință al cinematografiei, a realizat la un moment dat lista filmelor sale horror favorite.

Festivalul de Film Horror și Fantastic Lună Plină se amână pentru 2021

Festivalul de film horror și fantastic Lună Plină se amână pentru anul viitor. Festivalul ar fi trebuit să aibă loc între 20 și 23 august, în comuna Biertan din județul Sibiu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells