De ce au eșuat la box office A Wrinkle in Time și The Nutcracker, după unul dintre directorii Disney

de Gloria Sauciuc în 22 Dec 2018
Cele două filme au avut încasări de doar 30-40 milioane de dolari global peste bugetul de producție

Nu este ceva surprinzător că anul 2018 a fost unul cu multe evenimente pentru Disney, între premiere cu recorduri de încasări precum Black Panther și Avengers, cele mai mari hituri până în acest moment din Universul Cinematografic Marvel, sau sequel-ul mult-așteptat pentru The Incredibles, ori Ralph Breaks the Internet de la Disney Animations (film cu premiera în România pe 4 ianuarie).

Studiourile Disney au depășit deja pragul de 7 miliarde la box-office, lucru care li s-a întâmplat numai o singură dată până acum - și anul încă nu s-a terminat. Și, totuși, anul nu a adus numai momente de vârf, semnalează publicația Cinemablend. Au fost și câteva dezamăgiri, mai precis filmele A Wrinkle of Time și Nutcracker and the Four Realms.

Ambele filme au avut o soartă asemănătoare: o primire rezervată din partea criticii, un succes comercial la fel de moderat. Sean Bailey, președintele departamentului de producție de film la Disney, a evaluat posibilele cauze ale eșecului, într-un interviu acordat publicației The Hollywood Reporter. Iată declarația lui: „A Wrinkle in Time a fost o mișcare ambițioasă. Sunt recunoscător lui Ava DuVernay și întregii distribuții. Concluzia mea finală a fost că materialul original nu s-a pretat adaptării. Nu am reușit noi ceea ce trebuie. Nutcracker a fost altă adaptare dificilă. Nici cartea și nici baletul nu au avut o linie narativă puternică, așa că am încercat să aducem niște actori buni și să pregătim ceva frumos pentru familiile care merg la film. Am încercat din greu, însă nu a meritat”.

Este adevărat, pentru că A Wrinkle in Time, o carte clasică semnată de către Madeleine Lengle a fost considerată de multă vreme o carte imposibil de adaptat, fiind un material atât de dens și cu o poveste atât de imprevizibilă, comentează Cinemablend. Tentativa Avei DuVernay a fost una gândită să facă istorie, și a făcut-o, această premieră făcând-o prima regizoare de culoare care a semnat un film cu buget mare. Din păcate, ținta nu a fost atinsă pe măsură ce îndrăzneala creativă nu a depășit o poveste încâlcită. Filmul a costat peste 100 milioane de dolari și a avut încasări globale de abia 132 milioane, făcând filmul un eșec pentru Disney.

Nutcracker and the Four Realms/Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri este un alt clasic pentru copii care a fost adaptat, în diverse forme, de mai multe ori de-a lungul unei istorii îndelungate. Adaptarea din 2018 a fost criticată de mulți pentru efectele vizuale și pentru o poveste la fel de slabă, deși o distribuție impresionantă trebuia să ajute filmul. La fel, cu un buget de producție de 120 de milioane dolari filmul abia a strâns 161 milioane dolari la box-office-ul global.

O nouă premieră Walt Disney Pictures este Mary Poppins Returns (lansat în România chiar weekendul acesta).

Dacă Disney a avut unele dezamăgiri anul acesta, totuși succesul general al filmelor sale va ajuta studiourile să își atingă ținta. Cu tot insuccesul filmelor respective, să sperăm că Disney va continua să semneze adaptări originale, mai ales că filmele pregătite pentru 2019 sunt mai mult remake-uri și sequel-uri și mai puțin producții originale.

Exploreaza subiecte similare:

The Nutcracker and the Four Realms, A Wrinkle in Time 

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 22 decembrie 2018 19:34
"Celelalte premiere Walt Disney Pictures până la finalul lui 2018 sunt Christopher Robin" tu chiar nu ai vazut ce tampenie ai scris?
Gloria pe 22 decembrie 2018 22:14
am corectat, mersi pentru semnalare
777L pe 23 decembrie 2018 18:52
Astia si-au prea luat-o in cap, toti vor sa scoata peste 300 mil de dolari din orice film. Nu inteleg cum filmele sunt un esec cand au iesit pe plus.
cavallioty pe 24 decembrie 2018 15:05
daca un film a avut un buget de 120 mil si el a incasat 160 worldwide inseamna ca este pe minus,trebuie sa faca cel putin de doua ori bugetul de productie,la care se adauga si campania de promovare.The Nutcracker trebuia sa aiba cel putin 400 mil din incasari ca sa nu fie considerat un esec. A Wrinkle in Time este un esec si mai mare cu un buget intre 100-130 mil si el a facut abia 130 mil,ideea este ca atunci cand bagi cel putin 100 mil intr-un film, te astepti la incasari de cel putin 350-400 mil worldwide
danny987 pe 23 decembrie 2018 22:11
Filmele colecteeaza doar 50% din bani ipe bilete in SUA.in CHina si Europa chiar mai putin.Iar promovarea filmului la nivel global costa alte zeci de milioane de $,si nu e inclusa in buget.De aici si pierderile.
cavallioty pe 24 decembrie 2018 15:10
cred ca trebuia inclus in lista un esec mai mare decat cele doua din ograda Disney, Solo: A Star Wars Story cu un buget de aproape 300 mil si incasari de nici 400,il consider o palma usturatoare pentru Disney care credea ca o sa faca 1 mld sau cel putin 800-900 mil

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells