David Duchovny: „Nu încerc să fiu un star rock. Muzica e doar o expresie a unui moment din viața mea”

de Gloria Sauciuc în 30 Ian 2019
Cei care vor să îl vadă pe David Duchovny la prima sa prezență în România, își pot achiziționa biletul la concert de pe Iabilet.ro

Actorul David Duchovny va susține un concert la București, pe 10 februarie, la Sala Radio, de la ora 20, ca parte a turneului european „Every Third Thought Tour”. Cu această ocazie, Cinemagia a luat un interviu artistului, despre muzică și actorie. David Duchovny a creat personajul iconic agentul FBI Fox Mulder în serialul tv Dosarele X dar și personajul romancierului tulburat Hank Moody în serialul Californication, alături de alți eroi ai micului și marelui ecran. A câștigat Globul de Aur pentru „Cel mai bun actor” într-o serie de televiziune, atât la categoria „Comedie”, cât și „Dramă”.

Ce îți aduce muzica, la nivel personal, comparativ cu actoria? Ce aduce exprimarea prin muzică diferit de exprimarea sinelui ca actor?
David Duchovny: Muzica, actoria, scrierea unui scenariu sunt toate diferite și fiecare știe să gratifice altfel persoana. Joc în filme de mai mult timp decât fac muzică. Și tocmai pentru că sunt nou în muzică, pentru mine este un teren liber în care pot să mă desfășor. Nu încerc să fiu un star rock. Este doar o manifestare sinceră a unui moment din viața mea.

Ce te-a ajutat în găsirea unei voci particulare/personale în muzică, de ce te reprezintă și de ce cânți tocmai folk rock?
David Duchovny: Am început să cânt la chitară acum 6 sau 7 ani. La început era un hobby, și ca actor ai mult timp liber pe platou, deci am pus mâna pe chitară ca să treacă timpul. Nu credeam că voi ajunge să scriu cântece ori să merg în turneu, dar am ajuns în punctul în care îmi compuneam singur cântecele și atunci când mi le-am scris mi-am dat seama că îmi place să le și cânt. Este genul de plăcere pe care o descoperi târziu în viață. Mi-am găsit inspirația atât în propria mea experiență dar și în experiențe imaginate.

Nu te descurajează ideea că publicul ar putea să vină la concertul tau mai degrabă pentru a-l vedea pe Mulder ori pe Hank Moody și nu pentru muzică? Cum te raportezi la această posibilitate?
David Duchovny: Apreciez faptul că „Dosarele X” și ce am mai făcut ca actor poate atrage atenția asupra muzicii mele.

Legat de concertul de pe 10 februarie din România, care îți sunt așteptările odată ce vei întâlni publicul de aici?
David Duchovny: Am mai concertat în Europa, dar este prima oară când cânt cu formația în România, nu am mai fost la București. Va fi un moment special pentru mine, să-mi întâlnesc fanii din România. Să se pregătească de o distracție pe cinste. Suntem o trupă de rock'n roll și vom fi acolo să ne vom simți bine și noi, alături de public!

Exploreaza subiecte similare:

The X Files, David Duchovny, californication

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells