Daniel Craig, perfect pentru complexitatea lui James Bond în Skyfall

de Cristina Grigore în 30 Apr 2012
Daniel Craig, perfect pentru complexitatea lui James Bond în Skyfall

Regizorul lui Skyfall, Sam Mendes, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută în acest week-end la Istanbul că nu ar fi făcut ultimul film James Bond dacă nu l-ar fi avut în rolul principal pe Daniel Craig. Asta datorită abilităţilor actoriceşti ale acestuia, capabile să redea complexitatea fantastică a personajului.

Regizorul a dezvăluit că ultima parte a aventurilor celebrului spion va explora o latură ceva mai sensibilă a lui, adăugând că filmul va reveni astfel la modul în care acesta a fost descris în romanele lui Ian Fleming.  

„Ne întoarcem mereu la creaţia lui Fleming deoarece personajul creat de el în volumele sale a fost nemaipomenit de complex”, a spus Mendes.

„În lumina imaginii-clişeu a lui Bond ce s-a conturat de pe micul şi marele ecran, în care el este un fel de playboy internaţional şi o figură aproape lipsită de emoţii, despre care ai senzaţia că nici nu depune mare efort pentru atingerea scopurilor sale, uităm că ceea ce a creat Fleming este un personaj foarte conflictual”. Regizorul a explicat în continuare: „Bond se confruntă cu oboseala, lipsa de motivaţie, depresia, dificultatea de a se împăca cu alegerea sa în viaţă, aceea de a omorî oameni”.

„Acest lucru îl face un personaj mult mai interesant, iar unele din aceste probleme ale sale vor fi descrise în Skyfall, şi asta pentru că Craig este un actor capabil să le exploreze. Acesta a fost un lucru extrem de important pentru mine în realizarea peliculei, să am un Bond în care cred, un actor care să poată îmbunătăţi personajul. Dacă nu îl găseam pe Daniel Craig probabil că nici nu mai făceam filmul”, a ţinut să adauge Mendes.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kitycina pe 30 aprilie 2012 12:40
Cred ca regizorul ai este si fan acestui actor de il lauda asa...nu zic k nu-i un actor bun doamne fereste departe de mine gandul asta insa, sa spui k numai faceai filmul dak X nu era disponibil...hmmm...cam prea fabuleaza, mai sunt si alti actori care sunt la fel de buni sau poate si mai buni ;)
spartacus pe 30 aprilie 2012 13:57
Personal, nu inteleg entuziasmul celor care spun ca Daniel Craig este perfect pentru acest rol, dar eu unul consider ca nu este si nu era de la inceput deloc cel mai potrivit pentru rolul spionului adus pe marele ecrane de actori cu sarm precum Sean Connery, ca sa nu mai vorbesc despre Roger Moore sau Pierce Brosnan. Craig este mai potrivit pt rolul unui villain sa, oricum un personaj dur si deloc carismatic, cum ar trebui sa fie rolul lui James Bond si asta pentru ca are "carisma" unei caramizi. Parerea mea.
Han_Solo pe 2 mai 2012 10:14
Parere care o impartasesc si eu...cu toate ca, Casino Royal a fost un film bun.
xerses pe 30 aprilie 2012 14:42
Sa mai caute...Nu-mi place deloc actorul acesta in acest rol.
Costirik pe 1 mai 2012 12:36
altul mai bun nu exista;)
Han_Solo pe 2 mai 2012 10:14
Eu....
daniel-vasile pe 2 mai 2012 19:56
Conform descrierii fizice a personajului James Bond prezentata in cartile lui Ian Fleming, Daniel Craig nu corespunde deloc. Daca el ca actor incearca sau va incerca sa interpreteze un James Bond creat de Fleming si nu de franciza, atunci este vorba despre altceva !!! Dar daca el nu corespunde fizic descrierii lui Fleming, nu inteleg de ce se mai chinuie atat !!! (Vina nu este a lui ci a celor ce l-au acceptat sa interpreteze personajul James Bond.)
alex_il_fenomeno pe 19 mai 2012 13:59
sa o tina tot asa , pentru ca este un actor bun !
TheBestFilmCriticintheWorld pe 18 iunie 2012 15:53
Regizorul are perfecta dreptate. Daniel Craig este de departe cel mai bun/ potrivit James Bond ever!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells