Cum să îți dresezi dragonul: fiorii dragostei și mesaj emoționant

de Gloria Sauciuc în 1 Feb 2019
Lumea ascunsă promisă în titlul How to Train Your Dragon: The Hidden World este o simfonie de culori și specii infinite de dragoni

În pofida unui scenariu expediat, cel de-al treilea și ultim film al seriei „Cum să îți dresezi dragonul” bifează la capitolul emoție. Chiar dacă e un film pentru copii, reușește să ajungă și la sufletul adulților: emoționează și oferă o ședință de terapie despre despărțire. Animația conține un mesaj nu foarte ușor de digerat - a iubi pe cineva înseamnă a-i da libertate, nu a-l stăpâni în mod egoist.

Dacă în primul film destinul vikingilor și al dragonilor aflați în război de secole se schimbă datorită prieteniei neobișnuite dintre Sughiț, fiul conducatorului de pe insula Berk, și un dragon „Furia Nopții”, în sequel oameni și dragoni conviețuiesc în armmonie și luptă alături în caz de război. În How to Train Your Dragon: The Hidden World, Sughiț vrea să salveze pentru totdeauna dragonii și să îi ducă într-un ținut sigur, despre care auzise din legende.

Sughiț este acum șef de clan. Un prim conflict este nesiguranța lui în aceeastă postură și faptul că autoritatea îi este uneori pusă la îndoială. Lipsa lui de experiență se va vedea în confruntarea cu antagonistul filmului, un ucigaș de dragoni. Sughiț trebuie să dovedească acum că poate fi un lider, după ce toată adolescența (simte că) i-a înșelat așteptările tatălui său, Stoick.

Pe de altă parte, eroii poveștii sunt acum la vârsta primilor fiori ai dragostei. Neînfricatul dragon Furia Nopții o va cunoaște pe dragonița Furia Luminii (iar momentele de curtare sunt amuzante), pe când tânărul viking Sughiț face mai strânsă relația cu Astrid. Mersul și expresia facială a celor două „furii” amestecă personalitatea de cățel cu cea de pisică, făcându-i ușor de înțeles, chiar dacă aceste personaje nu vorbesc (ca în alte animații sau filme fantasy).

Momentele de luptă nu au anvergura și spectaculosul celor din sequel (în care apăreau dragonii uriași), dar vedem o specie nouă și înfricoșătoare de dragoni, acoliții antagonistului, plus aceeași vervă, culoare și entuziasm în tabăra vikingilor. Lumea ascunsă promisă în titlu este o simfonie de culori.

Exploreaza subiecte similare:

How to Train Your Dragon: The Hidden World

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells