Cum a fost făcut Gordon-Levitt să semene cu Bruce Willis în SF-ul Looper

de Cristina Grigore în 18 Ian 2012
Cum a fost făcut Gordon-Levitt să semene cu Bruce Willis în SF-ul Looper

Rian Johnson, regizorul lui Brick şi al lui The Brothers Bloom, revine anul acesta pe marile ecrane cu Looper, un SF de acţiune ce-l are în rol principal pe Joseph Gordon-Levitt. Într-un inteviu acordat Los Angeles Times, cineastul dă unele detalii despre acţiunea filmului şi explică cum a fost făcut actorul din Inception să semene cu Bruce Willis, care joacă rolul versiunii mai în vârstă a personajului lui Gordon-Levitt.

Pelicula are în centru, într-o lume a viitorului, un asasin care lucrează pentru Mafie (Gordon-Levitt). Trimis să elimine o ţintă dintr-un într-un viitor şi mai îndepărtat, el se loveşte de o problemă aparent fără soluţie, deoarece îşi dă seama că  cel pe care trebuie să îl omoare este chiar versiunea mai bătrână a propriei persoane (Willis).

Însă tema călătoriei în timp este doar un mecanism ce atrage atenţia asupra poveştii complexe. „Dacă spui cuiva intriga, îi spui în mod inevitabil şi despre treaba cu călătoria în timp, însă filmul foloseşte acest lucru drept element pregătitor. Cea mai bună paralelă pe care o pot face este cu filmul Terminator, în care călătoria în timp este folosită pentru a crea o situaţie fără ieşire între personaje, ce evoluează ulterior”, a explicat Johnson. Se pare însă că principalul efect special al filmului va fi cel prin care Gordon-Levitt a fost făcut să semene, fizic, cu Willis.

Actorul a trebuit să petreacă câte trei ore zilnic pe scaunul de machiaj, pentru a i se ataşa o proteză care să-l facă să semene cât mai bine cu vedeta din Die Hard. Regizorul a ţinut însă să menţioneze şi că felul in care Gordon-Levitt s-a adaptat rolului este impresionant, el încercând să menţină, în acest sens, o balanţă între a imita gesturile lui Bruce şi încercarea de a oferi o interpretare cât mai naturală.

Looper va debuta în cinematografe pe 25 septembrie 2012. Din distribuţia filmului mai fac parte Emily Blunt, Piper Perabo, Paul Dano şi Jeff Daniels.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 18 ianuarie 2012 17:26
Mi se pare foarte interesant...Din ce am aflat pana acum, imi place distributia, imi place subiectul si imi place munca de pana acum a lui Rian Johnson (chiar daca nu a facut in cantitate prea mare)...Abia astept sa apara...
alex_il_fenomeno pe 21 ianuarie 2012 15:17
in ziua de azi se poate orice , asa cum s-a dovedit in dese randuri .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells