Cum a ajuns horror-ul cu buget redus The Wretched filmul nr. 1 al Americii, pe timp de pandemie

de Gloria Sauciuc în 25 Mai 2020
Filmul cu evenimente supranaturale a fost difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta

La începutul anului, principalele filme care ar fi urmat să aibă premiera în mai erau Fastv & Furious 9, Spiral: From the Book of Saw, Black Widow, Scoob și Artemis Fowl. Totuși, epidemia de coronavirus a obligat studiourile fie să amâne premierele, fie să le transfere pe platformele de streaming.

Dintre filmele lansate - totuși - pe ecran mare, anume în sistemele drive-in rămase încă deschise pe teritoriul Americii, cel care a avut cel mai mare succes conform Box Office Mojo este horror-ul independent The Wretched. Acesta a dominat clasamentele de când a avut premiera pe 1 mai. Joi, The Wretched - despre un adolescent care descoperă că o vrăjitoare rea locuiește lângă tatăl ei - a fost pe locul numărul 1 în America a treia săptămână la rând.

Succesul lui The Wretched nu are drept singur motiv lipsa competiției. Cum cinematografele din întreaga lume s-au închis din martie, distribuitorul filmului, IFC Midnight, și-a schimbat decizia și s-a îndreptat către drive-in-uri. „A fost șocant și oarecum nebunesc”, declară Brett Pierce, om crescut la Detroit, care a regizat filmul în colaborare cu fratele său Drew. Filmul a încasat peste 350.000 de dolari la box-office.

Brett a avut devreme o idee despre ce înseamnă un film cu buget scăzut datorită tatălui său Bart Pierce, cândva el însuși regizor aspirant, care a lucrat la efectele speciale pentru filmul de debut al lui Sam Raimi - The Evil Dead din 1981.

După ce s-au mutat la Los Angeles, cei doi au făcut în 2011 Deadheads, o comedie cu zombie. Perechea a valorificat ideea de a combina genul de filme cu vrăjitoare cu genul de filme cu monștri.

„Mi-a plăcut acest fundal mitologic despre o vrăjitoare numită Black Annie (Annie cea neagră), o vrăjitoare care locuiește sub un copac și care mănâncă copii”, susține Drew. „Am descoperit un alt fundal mitologic, baba Boo, această creatură vrăjitorească a miturilor din Apalași care fură pielea oamenilor. Le-am preluat și le-am combinat cu propriile noastre idei pentru filmul The Wretched”.

 

Exploreaza subiecte similare:

The Wretched, The Evil Dead, Bart Pierce

Alte știri din cinema

Serial despre Gotham PD, în dezvoltare pentru HBO Max

Serialul se va baza pe universul creat în noul blockbuster The Batman, aşteptat în 2021

The Old Guard: acţiune, dar şi o perspectivă inedită asupra nemuririi

Filmul Netflix, cu Charlize Theron şi "Hot Jafar", este disponibil de vineri

Actorii din serialul Glee, urmăriți de tragedii: Naya Rivera, ultimul nume de pe lista neagră

Seria de tragedii care îi lovește pe actorii și realizatorii serialului Glee continuă cu dispariția neelucidată a actriței Naya Rivera.

Javicia Leslie este prima Batwoman de culoare

Serialul The CW Batwoman va reveni cu al doilea sezon în luna ianuarie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells