Cuibul Dragonului: Începutul erei războinicilor, antrenant

de Cristina Grigore în 11 Oct 2015
Animaţia 3D intră în cinematografele noastre din 16 octombrie, cu dublaj în română

Dragoni, războinici și un început de aventură pe un tărâm populat de monștri nu sună întocmai pe placul fetițelor îndrăgostite de prințese Disney. Poate să nu fie potrivit nici pentru cei mai mici dintre spectatori, chiar dacă sinopsis-ul filmului ne duce în direcția unei aventuri colective si captivante. Căci, dacă personajele sunt mai mult decât agreabile și interesante, iar armata de monștri de pe tărâmul Dragonului Negru amuză la fel pe mult pe cât înfricoşează, se dezlănțuie spre final pe ecran un monstru teribil, a cărui înfăţisare poate declanșa spaime micuților mai sensibli.

Povestea este una simplă. Pe continentul Altera „răul pândește din umbră”, iar oamenii şi elfii sunt nevoiţi să se alieze pentru a învinge Dragonul Negru, ce se trezeşte după o lungă perioadă de inactivitate. Magia însoţeşte săbiile uriaşe, costumele cu decupaje atractive şi abilităţile de luptător ale eroilor porniţi în avans să îi vină de hac înfricoşătorului dragon şi armatei lui de monştri. Scopul este acela de a distruge giuvaerul ce-l alimentează pe acesta cu putere si care ar putea oferi unui alt posesor o forţă magică imbatabilă, ce ar îngenunchea Altera.

Protagonistul este Lambert, un tânăr cu personalitate şi talente nebănuite de luptător. Alături de el stau cei doi câini ai săi – Numărul Unu şi Numărul Doi – notoriul mercenar Barnak, misterioşii fraţi Gerrant şi Argenta, un mag, o prinţesă şi o vrăjitoare elfă, dar şi agila Liya, o luptătoare elfă de care Lambert se îndrăgosteşte. Întregeşte grupul întunecatul Velsekud, conducătorul Gărzilor Imperiale, cel devotat în secret intrigilor unui demon elf.

În ciuda clişeelor (cum ar fi dinţii zburând după o lovitură, desele slow-motion-uri) Cuibul Dragonului - Începutul erei războinicilor este o surpriză plăcută din partea celor de la Mili Pictures, o companie de animație chineză ce a intrat pe piața divertismentului de familie cu această primă colaborare chinezo-americană. Filmul are la bază un ultra popular joc multiplayer online de tipul RPG, cu peste 100 de milioane de useri înregistraţi şi, numai în Asia, în jur de şase milioane de jucători zilnic.

Surpriza vine atât pe partea vizuală - este o animaţie 3D reuşită, de o claritate bună a planurilor şi de o atenţie pentru detalii remarcabilă – cât şi pe cea de regie. Scenele de luptă, în special, captivează, căci alternanța planurilor şi a unghiurilor de redare oferă un dinamism care te duce cu gândul la coregrafia perfectă a filmelor de arte marţiale. Realizatorii au ales bine varianta de producţie 3D a filmului, căci avem parte de mult zbor în poveste, multe sărituri şi multe cadre largi superbe, cărora adâncimea imaginii le oferă un farmec irezistibil la cinema.

De apreciat este şi atenţia acordată de scenarişti personajului central, Lambert, dezvoltat foarte bine prin imagine, atitudine şi limbaj. Are mai mult şarm decât majoritatea eroilor de animaţie ce s-au perindat pe marele ecran în ultima vreme - este amuzant, isteţ, sufletist şi curajos, lucru bine aspectat prin mimică, replici şi gesturi. Varianta sa feminină este Liya, elfa ce le va fascina pe fetiţele din faţa ecranului, care îşi vor dori agilitatea, farmecul, precizia şi caracterul independent al eroinei. Animaţia nu îşi propune să inspire alte valori decât pe cea a eficienţei lucrului în echipă, a sacrificiului pentru binele colectiv şi a… dragostei. Căci, da, există pe final un sărut la 180 de grade al protagoniştilor, ce ar putea șterge din mintea spectatorilor mai mici cadrele înfiorătoare cu solzi, flăcări, colţi şi răgetele de rigoare.

Filmul intră în cinematografele noastre din 16 octombrie, dublat în română.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Dragon Nest: Warriors' Dawn

Alte știri din cinema

Thriller-ul psihologic Miracol va rula în 19 orașe din România

Avanpremieră pe 24 ianuarie, în 21 de cinematografe

Vânătorii de zmeie: Afganistanul de altă dată, în ecranizarea celebrului roman „The Kite Runner”

„The Kite Runner / Vânătorii de zmeie” (2007) poate fi vizionat miercuri, 19 ianuarie, ora 22:00, la TV1000

Festivalul Internațional Film O’Clock dă startul înscrierilor pentru masterclass-ul online dedicat jurnalismului de film

Înscrierile sunt deschise până pe 20 februarie

Cinemagia recomandă să te uiți la aceste trei filme și să distingi adevărul de ficțiune

Trei docuficțiuni care explorează natura realității noastre

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 11 octombrie 2015 22:49
Mai e putin iar sufletul meu de copil abia il asteapta.
bogyvaly pe 14 octombrie 2015 10:45
Dragutel film
super_cristi pe 23 octombrie 2015 17:01
cum se numeste jocul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells