Cronică Slender Man. Un personaj lacunar, dar atmosferă de angoasă și teroare

de Gloria Sauciuc în 28 Aug 2018
Backstory-ul entității titulare lipsește cu desăvârșire în acest horror

Horror-ul Slender Man se lansează vineri, 31 august, pe marile noastre ecrane, propunând un personaj nou în pandemoniumul marelui ecran. Slender Man se hrănește din frica celor pe care ajunge să îi posede, asemenea lui It, își bântuie victimile preponderent în vis, asemenea lui Freddy Krueger, este entitatea fără chip, am putea spune asemenea lui Leatherface și are o prezență cu membre alungite, de arahnidă, cu ramificaţii dendrologice, poate pentru că e o entitate care vine din pădure sau... de amorul efectului vizual.

Backstory-ul entității lipsește cu desăvârșire în acest film, așadar și motivarea acțiunilor sale, ceea ce lasă în aer mare parte din scenariu. Superficialitatea aceasta în construirea personajului titular anulează însuși efectul horror.

Filmul are la bază un mit urban, mai cunoscut americanior decât europenilor și din cauza unei eveniment atroce săvârșite în SUA în numele acestei entități, eveniment documentat în Mitul Slenderman: un caz terifiant, documentar HBO. Influențate de ce au citit pe internet despre personajul supranatural fictiv Slenderman, două fetițe de 12 ani din Wisconsin au ademenit o prietenă în pădurea Waukesha, unde au înjunghiat-o de 19 ori pentru a satisface această entitate mitică.

Horror-ul Slender Man nu se referă la acest caz real ci este povestea a patru prietene adolescente care au proasta inspirație de a-l invoca pe Slender Man. Entitatea își va face apariția și va ajunge să le bântuie pe aceste liceene. În pofida câtorva momente ilogice în scenariu și a unei parcimonii cu care este arătat Slender Man, filmul reușește să creeze pe alocuri o atmosferă de angoasă și teroare - prin plasarea momentelor horror în pădure, prin scene de noapte și motivul coșmarului. O secvență în biblioteca școlii poate aduce senzații viscerale spectatorului.

Puterile nemaipomenite ale lui Slender Man sunt inventate doar pentru a genera secvenţe spectaculoase, dar într-un ansamblu complet lipsit nu doar de motivaţii, ci şi de logică. Ce face cu toți acei copii răpiți? Unde dispar ei? Pare că se întorc în natură, dar de ce se întâmplă așa lucrurile?

Poate că răspunsurile la toate aceste întrebări vor veni odată cu un viitor prequel la evenimentele din filmul de față.

Exploreaza subiecte similare:

Slender Man

Alte știri din cinema

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Chris Hemsworth îl va interpreta pe Hulk Hogan într-un film biografic

Filmul va urmări transformarea lui Hogan în „cel mai cunoscut star al wrestling-ului mondial şi cel mai popular wrestler al anilor ‘80”

Hollywood-ul în criză: marea bătălie a serialelor

Studiourile şi platformele online se bat pe scenarişti şi showrunneri

Gwyneth Paltrow spune la revedere Universului Cinematografic Marvel

Avengers: Endgame e capăt de linie pentru Pepper Potts

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells