Cronică Hannibal, sezonul 2

de Gloria Sauciuc în 14 Apr 2014
Episoade în premieră numai pe AXN, în fiecare zi de luni, de la ora 23:00

Serialul Hannibal revine pe micile noastre ecrane, cu sezonul doi. Luni, 14 aprilie, de la ora 23, va rula al doilea episod al noului sezon, ce înclină balanţa spre genul horror. Cu un tagline foarte inspirat - „Hannibal, gata pentru felul doi”, sezonul e bântuitor: a pregătit telespectatorilor scene de cruzime grafică, o atmosferă tenebroasă, coşmarescă şi suprarealistă, dată de viziunile lui Will Graham (Hugh Dancy), plus criminali în serie excentrici. În cel de-al doilea sezon, Hannibal nu mai evoluează în umbra investigatorului FBI de geniu Will Graham, rolurile se inversează. Hannibal devine vioara întâi. Investigator FBI de ochii lumii şi canibal ca agendă secretă...

În sezonul doi, Will Graham (Hugh Dancy) este închis în azilul de boli mintale, acuzat de crimele comise în realitate de Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Will îşi dă seama cine este cu adevărat Hannibal, dar trebuie să dovedească tuturor că este încă în deplinătatea facultăţilor mintale şi că nu el a comis oribilele crime.

Jack Crawford (Laurence Fishburne), şeful echipei FBI, se confruntă, la rândul său, cu sentimente contradictorii legate de Will – este acesta un criminal cu sânge rece?

Încercând să afle răspunsul, Jack apelează la un om în care are încredere: Hannibal Lecter. Cu Will închis, Hannibal devine noul consultant FBI. Hannibal duce o luptă interioară între gândul de a se proteja şi dorinţa de a-l menţine pe Will aproape, în ciuda sfaturilor psihiatrului Bedelia du Maurier (Gillian Anderson), care va avea - sperăm noi - un rol cheie în evoluţia lui Will din sezonul doi.

Dansul mortal între Will şi Lecter  continuă în sezonul doi, de-a lungul a 13 episoade.

Will Graham (Hugh Dancy), cel pe care Lecter îl va psihanaliza pentru FBI în primul sezon,  are un altfel de har - empatizează într-atât cu cazurile pe care le investighează încât reuşeşte să recreeze mental crima, făcând drumul invers de la rezultatul nefericit până la momentul în care criminalul se îndreaptă spre victimă. Prin atenţia pe care scenariştii o acordă investigaţiilor, Hannibal se apropie de alte seriale poliţiste ale căror fani am devenit încă de la început - şi anume The Killing, Dexter, Sherlock Holmes.

Lecter evoluează, în primul sezon, în umbra lui Will Graham, fiind cel care îi aduce echilibru, pentru ca Graham să nu devină victima tenebrelor cu care are de-a face odată cu fiecare nou caz. Neimpresionabil, el însuşi un criminal în serie, Lecter îl ajută pe Graham să înţeleagă mai bine psihopaţii pe urmele cărora este psihologul criminalist.

Cu o distribuţie de excepţie, Mads Mikkelsen – Hannibal, Hugh Dancy – Will, Laurence Fishburne – Jack şi Gillian Anderson – Dr. du Maurier, serialul Hannibal a înregistrat audienţe impresionante în primul sezon. Urmăriţi continuarea poveştii, în noul sezon Hannibal, în fiecare luni, de la ora 23:00, pe AXN!

Exploreaza subiecte similare:

Hannibal, Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne, Gillian Anderson, The Killing, Dexter, Sherlock

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 11 aprilie 2014 17:13
Sunt un adevarat fan al acestui serial, mai exact fannibal.Distributia e impresionanta,jocul actoriilor e excellent,scenariul e pur si simplu fara cuvinte.E de urmarit!
into_the_labyrinth pe 11 aprilie 2014 22:18
Sper că şi sezonul al doilea va fi la fel de fascinant ca şi primul şi că nu va face concesii în favoarea comercialului. Spun aceasta pentru că la primul sezon m-a surprins cât de bun şi de interesant a fost scenariul, care uneori este ”sacrificat” în detrimentul imaginilor şocante şi al senzaţionalului (mă refer aici la alte producţii actuale, nu la Hannibal). Să vedem - premise pentru ceva de calitate ar fi destule, iar actorii sunt excepţionali.
Miiku pe 12 aprilie 2014 23:04
De cand astept sa inceapa. -.-"
Cand s-a terminat sezonu` 1.. si am aflat ca abia la anu` va incepe sezonu` 2.. :-j
Oricum, cel mai bun serial criminalist vazut pana acu`. :x

alex_il_fenomeno pe 10 octombrie 2014 00:32
A avut un succes nebun, sunt sigur ca se va continua.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells