Critics Choice Awards: 13 nominalizări pentru 12 Years a Slave

de Cristina Grigore în 17 Dec 2013
American Hustle conduce alături de pelicula lui Steve McQueen în topul nominalizărilor BFCA

The Broadcast Film Critics Association (BFCA) a anunțat ieri lista nominalizărilor pentru cea de-a 19-a ediție a Critics Choice Movie Awards. Filmele lui Steve McQueen și David O. Russell, 12 Years a Slave respectiv American Hustle se află în fruntea acesteia, cu 13 nominalizări fiecare, notează GoldDerby.com.

Ambele producții apar la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun ansamblu de actori, Cel mai bun scenariu (adaptat, pentru 12 Years, original, pentru Hustle), dar și la categoriile celor mai buni actori, unde au fost numiți câte trei actori din fiecare distribuție: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender și Lupita Nyong'o pentru 12 Years și Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence pentru American Hustle.

Pentru cel mai bun film mai concurează și Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska, Saving Mr. Banks, 12 Years a Slave, The Wolf of Wall Street.

Scarlett Johannson nu lipsește – pentru voice-over-ul din Her – dintre actrițele nominalizate pentru cel mai bun rol secundar, iar Adele Exarchopoulo, din Blue Is the Warmest Color se regăsește printre Cei mai buni tineri actori. Noile categorii adăugate în acest an de BFCA – Cel mai bun film de acțiune și Cel mai bun film de comedie - oferă numelor celebre șansa la cât mai multe nominalizări: Leonardo DiCaprio, care lipsește de la Cel mai bun actor, este nominalizat ca Cel mai bun actor într-un film de comedie, în vreme ce pentru Sandra Bullock numărul nominalizărilor ajunge astfel la 3 – apare la Cea mai bună actriță, dar și la Cea mai bună actriță într-un film de acțiune (Gravity) și Cea mai bună actriță într-o comedie (The Heat).

Premiile Critics Choice Awards vor fi acordate pe 16 ianuarie 2014, la doar câteva ore de la anunțarea nominalizărilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori.

Exploreaza subiecte similare:

Steve McQueen, David O. Russell, 12 Years a Slave, American Hustle, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong'o, Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska, Saving Mr. Banks, The Wolf of Wall Street, Scarlett Johansson, Adèle Exarchopoulos, La Vie d'Adèle, leonardo dicaprio, Sandra Bullock, The Heat

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2014 12:38
Si din ce stiu, a si castigat numeroase... Cred ca va fi un puternic oponent la Oscar pentru celelalte filme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells