Cristian Bota, Bani negri: „Ionel e ca o iubită supărată”

19 Nov 2020
Scris și regizat de Daniel Sandu, Bani negri (pentru zile albe) are șase episoade. Fiecare episod va fi disponibil săptămânal, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și la HBO

Ionel (Cristian Bota) are ca singură preocupare nunta, care va avea loc în curând în noul serial HBO Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Are tendința de a simți mai multă vinovăție decât Doru (Alexandru Papadopol) pentru jaful despre care glumesc că l-ar face. Relația lor este una de colegi de serviciu care au ajuns să petreacă atât de mult timp împreună încât viețile lor personale au ajuns să se suprapună.

„Este genul acela de serial în care, fără să-ți dai seama, ajungi să-ți pese la fel de mult de eroii săi umili, dar norocoși, cât și de ticăloși”, spune Ioanina Pavel, producător HBO Europe.

Întrebat dacă s-a gândit la relația cu Doru, personajul lui Papadopol, ca la un cuplu comic atunci când l-a construit pe Ionel și - dacă da - care dintre cei doi este personajul serios și care cel amuzant, Cristian Bota spune: „Nu m-am gândit niciodată care este cel amuzant dintre noi și nu mi-am propus nici o secundă să fiu comic, nu cunosc acest procedeu; situațiile sunt comice, dacă ele sunt jucate cu seriozitate comedia este garantată. Ionel este în permanență supărat și nemulțumit de situația în care se află, este cel care incearcă să scoată adevărul la iveală cu orice preț. Nici Ionel nici Doru nu au o soluție la multe din problemele lor și cred că amândoi poartă aceeași vina pentru ce pătesc dar Ionel îl ceartă pe Doru și îi cere rezolvări că și cum doar Doru ar fi vinovat și asta cred că îl face mai amuzant, e că o iubită supărată”.

Calitatea cea mai mare a lui Ionel: este un băiat sincer....

Defectul cel mai pregnant: foarte naiv

Dilema lui Ionel:

„Ionel e un băiat simplu de provincie care îți dorește să își depășească condiția. Începutul poveștii îl prinde nemulțumit de viața lui, locuiește cu chirie, nu are bani să organizeze nunta pe care și-o dorește, este nemulțumit de locul lui de muncă, este plictisit de viața simplă din provincie apoi se vede pus să aleagă între a pierde viața simplaă pe care o are deja și iluzia unei alte vieți la care visează de ani de zile, să aleagă între minciună sau adevăr, între a fi moral sau imoral, ce a ales rămâne să descoperiți”.

Motto-ul lui Ionel: Sărac material, dar bogat sufletește 

Vorba de duh a lui Ionel: Tu ești gluma!...

Cristian Bota a regizat scurtmetrajul Karmasutra și a avut un rol important în filmul Un pas în urma serafimilor, regizat de Daniel Sandu. Bani negri (pentru zile albe) este cea de-a doua colaborare a celor doi. A avut un rol central în filmul Poarta Albă, a lui Nicolae Mărgineanu.

Sinopsis serial

Cele șase episoade ale serialului spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Exploreaza subiecte similare:

Bani negri, Cristian Bota

Alte știri din cinema

Actorul din rolul lui Darth Vader a încetat din viață

Dave Prowse, britanicul din Bristol și fost culturist, devenit celebru pentru rolul lui Darth Vader din originalul trilogiei Războiul Stelelor, a murit la vârsta de 85 de ani

Procesul celor şapte din Chicago: caracatiţa abuzurilor

Când protestele supără puterea, în 1968 şi 2018

Relevanța Globurilor de Aur, readusă în discuție de acuzele că organizația care le decernează e „un cartel”

Plângerea ziaristei atrage atenția asupra unor manevre de culise și trezește semnale de alarmă

Avalanşă de nominalizări la Oscar 2021 pentru Netflix?

Gigantul media ar putea primi cel puţin cinci nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells