Creatorii serialului Game of Thrones semnează cu Netflix unul dintre cele mai mari contracte din istoria televiziunii

de Gloria Sauciuc în 8 Aug 2019
Netflix a învins competitori de calibru, precum Disney, WarnerMedia, Amazon în lupta pentru angajarea lui David Benioff și a lui Dan Weiss

Creatorii serialului Game of Thrones, controversații David Benioff și D.B. Weiss, semnează un contract pe mai mulți ani, în valoare de 200 milioane de dolari, cu Netflix, scrie The Hollywood Reporter. Este unul dintre cele mai mari contracte din istoria televiziunii, similar celor semnate de Phil Lord și Chris Miller pentru Sony Television ori Jonathan Nolan și Lisa Joy cu Amazon, notează publicația Deadline.

Cererea tot mai accerbă de conținut pentru televiziune și pentru platformele de streaming fac să se semneze pe bandă rulantă contracte în valoare de milioane de euro. Scenariști de calibru precum Shonda Rhimes, Ryan Murphy, Mike Schur și Greg Berlanti au semnat recent contracte consistente, de nouă cifre, pentru a produce conținut de calitate pentru diferite companii, scrie slashfilm.com. Acum a venit și rândul creatorilor David Benioff și D.B. Weiss să profite de această cerere pe piață, deși sezonul final al Game of Thrones a stârnit un val de nemulțumiri din partea spectatorilor care au inițiat mai multe petiții pentru refacerea marei finale a serialului, considerat un dezastru narativ.

Al optulea sezon nu a mai avut suportul narativ al cărților lui George R.R. Martin, așa că David Benioff și D.B. Weiss au fost nevoiți să „brodească” de la zero povestea. Potrivit Deadline.com, peste un milion de fani au semnat o petiție pe change.org, în care solicitau rescrierea sezonului 8. „Ca mulți alți fani Game of Thrones, am fost consternat de modul în care a fost scris ultimul sezon – a părut grăbit și neclar”, se mai menționează într-o petiție depusă pe thepetitionsite.com. Într-un interviu acordat popbuzz.com, Kit Harington, interpretul lui Jon Snow, a numit sezonul final „dezamăgitor”. Pe de altă parte, Emilia Clarke (Daenerys) a pufnit în râs în timpul unui interviu acordat etonline.com, în timp ce declara, ironic: „Este cel mai bun sezon dintre toate!”. Fanii ultra popularului serial HBO Urzela tronurilor au fost dezamăgiți după evenimentele din cel de-al cincilea episod al sezonului final, după ce „Mama dragonilor”, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), acționează contrar „arcului personajului” construit cu minuțiozitate de cărți și de sezoanele anterioare. Spectatorii au comentat dezamăgiți: „Cum a devenit Daenerys regina nebună într-un singur episod? Opusul a tot ceea ce a fost de la început. De la scenariu şi până la evoluţia bruscă a personajelor sezonul este un dezastru. Personajele şi fanii merită mai mult..."

Deadline scrie că Netflix a învins competitori de calibru, precum Disney, WarnerMedia, Amazon dar și contracandidați precum Apple și Comcast în lupta pentru angajarea lui David Benioff și a lui Dan Weiss, „maeștri povestitori”, după cum îi numește Ted Sarandos, responsabilul pe partea de conținut a companiei Netflix. „Ei sunt o forță creativă și au încântat publicul de pretutindeni cu poveștile lor epice. Abia așteptăm să vedem ce va aduce publicului nostru imaginația lor debordantă”.

Cei doi scenariști au făcut și ei o declarație: „Pentru mai bine de un deceniu am colaborat frumos cu HBO și suntem recunoscători tuturor pentru că ne-au făcut mereu să ne simțim ca acasă. În ultimele luni am petrecut multe ore discutând cu Cindy Holland și Peter Friedlander, ca și cu Ted Sarandos și Scott Stuber. Ne-am amintit aceleași cadre din aceleași filme ale anilor 1980, iubim aceleași cărți, ne entuziasmează aceleași idei pentru noi filme. Netflix a construit ceva uluitor și fără precedent și suntem onorați că ne-au invitat să ne alăturăm”.

Benioff și Weiss sunt cunoscuți pentru munca lor la serialul HBO Game of Thrones dar și pentru că au fost angajați să scrie și regizeze filme Star Wars, plasate într-o galaxie foarte foarte îndepărtată, pentru Disney și LucasFilm. Anunțul potrivit căruia compania Disney i-a desemnat oficial la cârma viitoarei trilogii Star Wars pe David Benioff și D.B. Weiss a atras indignarea fanilor Star Wars, care au solicitat ca aceștia să fie înlocuiți.

Pe de altă parte, Deadline notează că cei doi scenariști au propus celor de la Universal un proiect despre Kurt Cobain (Nirvana) și că vor mai adapta pentru Fox/Disney povestea Dirty White Boys, despre o evadare spectaculoasă.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, David Benioff, D.B. Weiss, Phil Lord, Chris Miller, Jonathan Nolan, Lisa Joy, Shonda Rhimes, Ryan Murphy, Greg Berlanti, George R.R. Martin, Kit Harington, Emilia Clarke, Ted Sarandos, Kurt Cobain

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 10 august 2019 17:23
Cum e vorba aia: ”Prost să fii, noroc să ai”??... :)))))))))))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells