Continuările lui Avatar vor fi cele mai costisitoare din istoria cinematografiei

de Cristina Grigore în 3 Oct 2017
Avatar 2 va ajunge în cinematografe în 2020, urmat de Avatar 3, în 2021, şi celelalte două continuări, în 2024, respectiv 2025

Producătorul filmelor Avatar, Lachlan Murdoch, a confirmat pentru Variety.com că viitoarele filme din serie vor fi cele mai scumpe din istoria cinematografiei.

Ca urmare a preţului ridicat al noii tehnologii necesare pentru a realiza Avatar 2, 3, 4 şi 5, dar şi a deciziei lui James Cameron de produce continuările în paralel, bugetul iniţial va trece de un miliard de dolari. Dacă banii atrag bani – o idee pe care Murdoch, preşedinte al companiei Fox şi responsabilul de bugetul oferit lui Cameron pentru sequel-uri, o urmează – viitoarele pelicule a căror acţiune se desfăşoară în lumea magică a Pandorei vor doborî nenumărate recorduri la box office, depăşind chiar primul film Avatar, acum pe primul loc în topul producţiilor cu cele mai mari încasări.

Dacă, în total, suma alocată continuărilor pare mare, împărţită la patru este mai aproape de realitate. Cifra de 250 de milioane de dolari este din ce în ce mai întâlnită în bugetul unui blockbuster hollywoodian. În 2017, cel puţin cinci titluri au trecut de pragul de 200 de milioane de dolari – Fast & Furious 8, Pirates of the Caribbean 5, Transformers 5, Guardians of the Galaxy Vol. 2 şi Valerian and the City of a Thousand Planets. În acest context, este posibil ca afirmaţia lui Murdoch să aibă rolul de a creşte interesul publicului faţă de sequel-urile Avatar.

Avatar 2 va ajunge în cinematografe în 2020, urmat de Avatar 3, în 2021, şi celelalte două continuări, în 2024, respectiv 2025. 

Exploreaza subiecte similare:

James Cameron, Avatar, Avatar 2

Alte știri din cinema

Ultimul sezon Game of Thrones, „mai impresionant și eroic decât anterioarele”

Hit-ul HBO Urzeala Tronurilor nu va fi difuzat până în 2019

Kate Winslet, scene fierbinţi cu Idris Elba în The Mountain Between Us

Winslet nu este la prima scenă erotică de-a lungul celor 26 de ani de film

„Ghinionistul”, cele mai mari încasari la debut dintre filmele românești ale lui 2017

În weekend-ul lansarii a câștigat 342.452 lei

E oficial. Disney a cumpărat 21 Century Fox cu peste 52 miliarde de dolari

O întâlnire în acelaşi univers cinematografic Marvel a echipelor X-Men şi The Avengers este acum posibilă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 3 octombrie 2017 13:54
Daca nici dupa atata timp si atatea promisiuni ,nu faci ceva epic,atunci ti-ai irosit multi ani degeaba cu aceasta serie..Cu siguranta trebuie sa iasa o aventura extraordinara..
alexsony pe 3 octombrie 2017 17:47
Acum nu mult timp, Avatar 2 ajungea in cinematograf in 2019. Sper sa-l apuc viata asta la cum se tot amana (fun fact: prima anuntare a fost pentru 2015).
bloodthirst pe 3 octombrie 2017 20:30
Sunt batran :) Vreau sa mor cu Avatar 2 cel putin pe lista filmelor vizionate ))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells