Continuările la Avatar vor fi oare mai puțin costisitoare?

de Gloria Sauciuc în 12 Ian 2023
James Cameron nu e cunoscut pentru a fi econom

Dacă Avatar depășește pragul de 2 miliarde de dolarila box office (și numeroase surse din interior cred că este posibilă depășirea), regizorul va avea pe mână trei dintre filmele cu cele mai mari încasări din istorie. Deja acesta este singurul regizor care a semnat, vreodată, trei filme ce au depășit, fiecare, pragul de 1,5 miliarde de dolari, scrie Variety.

Dar, cu toate că Cameron recunoaște că filmele sale reprezintă „cel mai prost model comercial din istoria filmului”, așa cum declara de curând, cu un buget de 460 de milioane de dolari și cu un prag de profitabilitate la 1,5 miliarde de dolari, precum în cazul lui The Way of Water, filmele lui ar putea fi îndrăgite de public și totuși să nu iasă pe profit.

Din fericire pentru Cameron și pentru Disney, care deține drepturile după achiziția studiourilor 20th Century Fox în 2019, mult-amânata continuare a adus pe plan global 1,748 miliarde de dolari, ceea ce o plasează pe locul șapte ca volum de încasări din istorie. S-ar putea să finalizeze cu 1,825 - 2 miliarde de dolari în total.

Regizorul are deja în plan încă trei continuări, sugerând că filmele au „o scară mai redusă la nivel general”, ceea ce înseamnă că următoarele continuări s-ar putea să nu fie așa de costisitoare.

Pentru continuare, filmată simultan cu cel de-al treilea capitol, Cameron a construit un bazin enorm, lung de 40, lat de 20 și adânc de 10 metri pentru a filma locuința acvatică a familiei Sully, pe măsură ce aceștia explorează adâncul oceanului.

„Dacă putem explora ceva pentru Avatar - o ființă sau un decor - studiourile vor profita de faptul că nu mai este necesar să le recreem”, declara Cameron pentru Smartless, o emisiune găzduită de actorul Jason Bateman. Pentru The Way of Water, măsurile suplimentare pentru protecție la Covid, ca și costurile suplimentare date de amânarea producției și premierei, au adăugat zeci de milioane la bugetul deja ridicat. Pentru Avatar 3 și 4 probabil nu va mai fi vorba de aceste costuri.

Însă, Cameron este un inovator. Să zicem că va părăsi apa în filmele 4 și 5, probabil va atinge zona focului (deja a vorbit despre „Na vi cei răi ai focului”). Asemenea tehnologii vor crește bugetul exponențial, comentează Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water

Alte știri din cinema

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Mary & George: un penis, o orgie sau o trădare pe minut

Serialul disponibil pe Sky Showtime aruncă o privire ireverenţioasă spre aristocraţia britanică de la 1600

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 12 ianuarie 2023 14:48
Sare de 2 miliarde lejer. 2,3 i as da.
cavallioty pe 12 ianuarie 2023 20:27
se vede ca niciunul din cei care scriu articole aici nu sunt cunoscatori de box office,toate articolele despre incasari sunt doar copy paste tradus de undeva
la momentul publicarii articolului, nu mai era nici o indoiala ca va trece de 2 mld, intrebarea mai corecta este cu cat va depasi suma de 2 mld,unde se va opri

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells