Contagion pune stăpânire pe box-office-ul american

de Cristina Grigore în 12 Sep 2011
Contagion pune stăpânire pe box-office-ul american

După ce a ocupat primul loc al box-office-ului pentru mai mult de trei săptămâni, The Help lasă loc debutantului Contagion pentru a acapara veniturile iubitorilor de filme de pe continentul nord-american.

Potrivit BoxOfficeMojo, fimul căptuşit de staruri ale marelui ecran regizat de Steven Soderbergh a ridicat ştacheta încasărilor de week-end (destul de „joasă” în ultima vreme) la 23,1 de milioane de dolari. Fimul, al cărui buget a fost de 60 de milioane de dolari, nu a avut, totuşi, debutul scontat de producători, iar aniversarea a 10 ani de la tragedia ce a lovit America în septembrie 2001 nu a fost de bun augur pentru câştigurile thriller-ului despre o pandemie ucigătoare şi greu de controlat.

The Help trece aşadar pe locul doi, cu 8,6 milioane de dolari, urmat de cea de-a doua nouă-intrare a acestei săptămâni, The Warrior, la mare distanţă de ocupantul primului loc, cu încasări de doar 5,6 milioane. În ciuda numărului mic de spectatori de până acum al acestui film, părerile pozitive ale criticilor îl recomandă drept competitor serios al sezonului de premii cinematografice, ceea ce ar putea însemna o surpriză plăcută pentru regizorul şi scenaristul Gavin O’Connor, dar şi pentru actorii din distribuţie, printre care Tom Hardy şi Nick Nolte.

Niciun alt film nu-şi face debutul în primele zece poziţii ale clasamentului acestei săptămâni, astfel încât locurile 4-10 sunt ocupate de „vedetele” week-endului trecut. The Debt se află pe 4 (4,9 milioane de dolari), urmat de Colombiana (4 milioane), Rise of the Planet of the Apes (3,8 milioane), Shark Night 3D (3,5 milioane) şi Apollo 18 (2,9 milioane). Ultimele două locuri le revin lui Our Idiot Brother (2,7 milioane de dolari) şi Spy Kids: All the Time in the World (2,5 milioane).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 12 septembrie 2011 17:03
Oare va avea acelasi succes si la noi cand va va rula in cinematografe?
Costirik pe 12 septembrie 2011 19:28
parca esti doar in lumea ta nu ai nici o treaba cu realitatea:))
nicoux pe 20 septembrie 2011 08:40
In goana dupa puncte fiecare comentariu stupid are rolul lui:(
alex_il_fenomeno pe 13 septembrie 2011 19:52
sa vedem daca se va bucura de acelasi succes si la noi !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells