Compania Netfllix a devenit mai valoroasă decât Disney

de Cristina Grigore în 25 Mai 2018
Numărul mare de abonaţi din ultima perioadă a crescut valoarea de piaţă a companiei de video streaming

Netflix a devenit, în mod oficial, cea mai valoroasă companie media din lume, după recordul atins de preţul acţiunilor sale ieri, ce a ajuns să îl întreacă – pentru prima oară - pe cel al Disney.

Acţiunile companiei au înregistrat joi o creştere de 1,3%, ceea ce a dus valoarea de piaţă a companiei la 161 miliarde de dolari (pe fondul creşterii majore a numărului de abonaţi din ultima perioadă, mulţi din afara Statelor Unite). Acţiunile celor de la Disney au scăzut însă cu 0,7%, iar gigantul media a încheiat ziua cu o valoare de piaţă de 152 miliarde de dolari.

Miercuri, Netflix a întrecut valoarea de piaţă a Comcast (companie de telecomunicații care oferă servicii de televiziune, voce și internet), ce a atins 146,15 miliarde.

Compania de video streaming a anunţat că anul acesta a rezervat 8 miliarde de dolari pentru investiţii în conţinutul propriu şi că plănuiește să lanseze până la sfârșitul anului în jur de 1000 de producţii originale (filme, seriale, emisiuni).

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells