Co-productia romana-ceha Roming a fost selectionata la Toronto

10 Aug 2007
Co-productia romana-ceha Roming a fost selectionata la Toronto

Co-productia romano-ceha Roming a fost selectionata la editia de anul acesta a Festivalului Internatinal de Film de la Toronto. Cu o traditie de peste 30 de ani, Festivalul International de Film de la Toronto este unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume. Cu Jean Constantin si Corina Moise in rolurile principale, alaturi de nume consacrate ale cinematografiei cehesti, precum Bolek Polivka si Marian Labuda, Roming a reusit performanta de a fi selectionat la editia de anul acesta a Festivalului International de Film la Toronto, in cadrul sectiunii Discovery.

Dedicata productiilor cinematografice de lungmetraj din lumea intreaga, sectiunea Discovery se adreseaza tinerilor cineasti, in special regizorilor talentati si inovativi ai noului curent cinematografic, carora le garanteaza renumele la nivel mondial.

 Produs de Media Pro Pictures, in colaborare cu INFilm si Infinity Praga, Roming reprezinta cel de-al treilea lungmetraj al tanarului si talentatului regizor ceh Jiri Vejdelek, cel care in 2006 reusea cu filmul Holiday Makers sa aduca in salile de cinema din Cehia un numar record de spectatori; nu mai putin de 800.000 de oameni. Anul acesta Holiday Makers a deschis Festivalul de Film Tribeca (patronat de celebrul Robert de Niro).

 Roming este o comedie muzicala aparent despre aventurile unor tigani plecati la petit, care in esenta ascunde mesaje profunde, legate de solidaritate, toleranta si cautarea propriei identitati. Cu un scenariu de Mark Epstein, castigatorul a numeroase premii din cadrul competitiilor de scenaristica, printre care Premiul Sazka si Premiul Hartley Merill, Roming este o comedie care din 5 octombrie va putea fi vizionata si in cinematografele din Romania, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells