Clive Owen urmăreşte Dansatoarea din umbră

5 Mar 2013
Thrillerul irlandez Shadow Dancer, cu activişti IRA şi spioni MI5, din 15 martie la cinema, distribuit de Independenţa Film

Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în intregime implicată în operaţiuni IRA, cu grad mai mic sau mai mare de violenţă.

Povestea se complică încă de la prima misiune. Femeia este presată de autorităţi să livreze informaţii despre operaţiunile IRA, iar "fraţii" din reţea o suspectează de trădare şi ea riscă moartea. În tabăra cealaltă, agentul care o racolează (Clive Owen) răspunde pentru viaţa ei, însă se trezeşte prins în jocurile de culise din MI5 care pot duce la sacrificarea sursei sale.

Coproducţia britanico-irlandeză Shadow Dancer (Dansatoarea din umbră) este inspirată din conflictul dintre serviciile de informaţii britanice (MI5) şi Armata Republicană Irlandeză (IRA) din anii ‘90. Regia este semnată de James Marsh (câştigătorul Oscarului pentru "Cel mai bun documentar" cu Man on Wire, 2008). Scenariul Shadow Dancer este scris de Tom Bradby, fost jurnalist de televiziune, corespondent în Irlanda de Nord în perioada 1993-1996, autorul cărţii omonime publicate în 1998.

Premiera în România va avea loc pe 15 martie, în cinematografele Studio, Elvira Popescu, Cinemacity Cotroceni, Cinemacity Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Movieplex Cinema Plaza şi Hollywood Multiplex, din Bucureşti. Filmul va intra ulterior la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român şi la Union (Bucureşti), la Cityplex din Constanţa şi din Braşov şi la cinema Victoria, din Cluj.

Shadow Dancer a avut premiera la Sundance Film Festival în 2012 şi a fost prezentat la ediţia a 62-a a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2012.

Despre regizorul James Marsh

James Marsh a devenit cunoscut pentru filmul documentar Man on Wire (2008), povestea echilibristului Philippe Petit, care în 1974 a traversat pe un cablu şi ajutat de o prăjină spaţiul dintre cele două turnuri zgârie-nori care formau World Trade Center. Demers considerat la vremea respectivă "the artistic crime of the century".

Man on Wire a câştigat în 2009 OSCAR-ul pentru "Cel mai bun film documentar" plus alte 30 de premii, la: BAFTA Film Awards 2009, British Independent Film Awards 2008, Irish Film and Television Awards 2009, Karlovy Vary International Film Festival 2008, Los Angeles Film Critics Association Awards 2008, New York Film Critics Circle Awards 2009, Sundance Film Festival 2008 (Audience Award şi Grand Jury Prize), Toronto Film Critics Association Awards 2009 etc.

Exploreaza subiecte similare:

Andrea Riseborough, Clive Owen, Gillian Anderson, Shadow Dancer, James Marsh, Tom Bradby

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SANDA45 pe 5 martie 2013 19:19
abia astept sa-l vad:)
Nimicdinceparafi pe 6 martie 2013 00:05
Pai prin alte parti a aparut ;) Chiar Blu-Ray :)
xerses pe 5 martie 2013 22:44
Nu prea ma tenteaza filmul; dar poate il voiincerca de dragul articolului.
puffulette pe 16 martie 2013 19:08
abia astept sa vad filmul
alex_il_fenomeno pe 27 martie 2013 12:11
Parea ceva thriller cu influente horror, dar cand aud ca e cu spionaj...acum, sa vedem.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells