Clive Owen, mereu cu pistolul în mână

de Cinemagia în 6 Oct 2011

Clive Owen îi dădea în 2006 replica lui Denzel Washington în Inside Man , după care juca alături de Julianne Moore şi Michael Caine în Children of Men (2006). A scos în evidenţa trăsăturile de Lord în rolul Sir Walter Raleigh în pelicula Elizabeth: The Golden Age (2007), cu Cate Blanchett, apoi toată lumea îl vedea ca noul James Bond... De fapt a parodiat puţin rolul acesta într-o scenă din filmul The Pink Panther cu Steve Martin, Jean Reno şi Beyonce.

A ajuns în atenţia publicului din Marea Britanie jucând în serialul de televiziune Chancer. Publicul american l-a putut vedea mai târziu jucând alături de Catherine-Zeta Jones în filmul de televiziune The Return of the Native, la CBS. Pe marele ecran Owen a jucat în filme ca: Vroom, Close My Eyes, Century, Bent, Greenfingers, Gosford Park.

Interpretarea lui Clive Owen a rolului principal din filmul lui Mike Hodges, Croupier, i-a făcut pe critici să-l compare cu Bogart, Mitchum şi Connery. Următoarele filme ale lui Owen nu au făcut decât să fie adăugate la diversitatea ariei de filme în care a jucat de-a lungul carierei. Printre acestea, drama romantică de război Beyond Borders, alături de Angelina Jolie, thrillerul I'll Sleep When I'm Dead, drama istorică King Arthur, Sin City, alături de Bruce Wilis, Benicio Del Toro, Rosario Dawson şi Jessica Alba.

În 2005, Owen a câştigat Globul de Aur şi a fost nominalizat la Premiul OscarA® pentru rolul lui Larry din Closer, film regizat de Mike Nichols, în care au mă jucat şi Julia Roberts, Jude Law şi Natalie Portman. Din 7 octombrie îl puteţi vedea în thrillerul Killer Elite: Înfruntarea, alături de Robert De Niro şi Jason Statham.

Să vedem, în continuare, ce roluri îl mai aşteaptă pe Owen.

Afișează:
1 din 4
Va fi un broker în Cities, un thriller regizat de Roger Donaldson (The Bank Job)

Conform Empire, acţiunea filmului are loc în trei mari centre financiare ale lumii, New York, Londra şi Mumbai, iar Clive Owen va interpreta un specialist în tranzacţiile de pe piaţa de capital care se lăcomeşte când fluctuaţiile pieţei îi permit să câştige o mulţime de bani.

Structurat ca Babel, filmul va urmări şi tribulaţiile unui tânăr cuplu din Londra, care încearcă să-şi cumpere o locuinţă tocmai când preţurile cresc neaşteptat de mult, dar şi un poliţist indian (interpretat de Anil Kapoor, de văzut nu doar în filmele de la Bollywood, ci şi în Vagabondul milionar şi al optulea sezon al serialului 24) care se confruntă cu un caz de corupţie financiară în propria secţie de poliţie.

Filmările ar trebui să înceapă luna aceasta, cu o premieră mondială de aşteptat la sfârşitul lui 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 6 octombrie 2011 10:27
Este un actor complet, imi place cum joaca.
madia pe 6 octombrie 2011 11:28
Eu l-am remarcat in SinCity.
Bayard pe 6 octombrie 2011 13:46
Joaca si el ce stie :)
FreakDoll pe 6 octombrie 2011 14:26
Adica? Insinuezi ca poate juca doar in filme de actiune? Nu stiu exact ce sa inteleg din ce ai scris, dar a jucat si in alt gen de filme si foarte bine chiar. :)
FreakDoll pe 6 octombrie 2011 20:55
In general, filmele de actiune au un succes mult mai mare la public, indiferent ca joaca in ele Clive Owen, Hugh Jackman sau mai stiu eu cine. Mi s-a parut nedrept sa spui asta despre el.:)
alex_il_fenomeno pe 6 octombrie 2011 16:11
il prinde bine arma , trebuie sa recunoastem .
Sorin87 pe 6 octombrie 2011 17:20
il prinde bine in rolul pistolarului, cu sabia nu i-ar sta asa bine
miere pe 6 octombrie 2011 23:06
daca o va face din nou ca in Shoot'em Up chiar ca va face ravagii...
Tobi pe 6 octombrie 2011 23:08
lui Owen i-ar sta bine in rol de James Bond...
FreakDoll pe 7 octombrie 2011 02:36
Wow, da!! Ca bine zici..!
zeno.marin pe 7 octombrie 2011 10:43
Propun de Paste sa ciocnim doua Clive Owen.
margott pe 5 noiembrie 2011 15:33
Interesant actor, imi plac majoritatea filmelor lui.
cotzofica pe 17 septembrie 2013 10:12
Nici nu zici că e britanic...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells