CineMax, cel mai mare lanț de cinematografe multiplex din Slovacia, vine și în România

de Cinemagia în 2 Oct 2018
În Veranda Mall București și AFI Brașov se deschid multiplexuri CineMax

CineMax, cel mai mare lanț de cinematografe multiplex din Slovacia, va intra pe piața din România în primavara anului 2019, deschizând - pentru început - cinematografe în București și Brașov, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Creat în 2006, CineMax oferă servicii de difuzare a filmelor ajungând în prezent la o rețea de 13 cinematografe multiplex în 12 orașe din Slovacia, totalizând 65 de ecrane și peste 11.000 de locuri. De la deschiderea sa, CineMax a avut o evoluție dinamică iar extinderea operațiunilor sale continuă astăzi prin anunțarea în premieră a parteneriatelor sale cu Veranda Mall București și AFI Brașov, centre comerciale unde urmează să își deschidă primele cinematografe din România.

 „Suntem încântați să anunțăm intrarea pe piața din România a companiei CineMax. Noile multiplexuri se vor deschide la începutul anului 2019 cu tehnologie de ultimă oră și vor oferi o nouă experiență clienților, oferindu-le acestora un spațiu suplimentar între fotolii precum și saloane VIP. În ceea ce privește investițiile, ne uităm la aproximativ 4 milioane de euro în ambele locații. Aceste locații reprezintă un prim pas către dezvoltarea brandului nostru în România, unde ne vom extinde rețeaua și vom căuta să ne dezvoltăm cât mai mult posibil cota de piață ", a declarat Michal Drobny, Director General.

CineMax și compania sa afiliată pentru publicitate cinematografică din Slovacia sunt deținute de Continental Film, un business de familie cu capital privat care a fost înființat în 1997. Acesta a devenit astăzi unul dintre cei mai mari distribuitori de filme. Compania anunță astăzi extinderea regională și intrarea pe piață în România, unde va deschide primele sale cinematografe multiplex. Noua rețea va fi operată sub marca CineMax din București și Brașov.

„Astăzi avem 65 de săli de cinematograf în Slovacia și intenționăm să dublăm acest număr până în 2020. Doar ca să vă faceți o idee despre intențiile noastre, numai în România  ne propunem să ajungem la 30 de ecrane în următorii ani, având deja contracte de parteneriat semnate cu câteva mall-uri locale. Însă mai multe detalii vom putea oferi la momentul oportun” a încheiat Michal Drobny, General  Manager.

Ambele cinematografe vor avea o suprafață cumulată de 5.300 m2, o capacitate de peste 2000 de locuri și 24 de ecrane în total. Cinematografele CineMax vor fi dotate cu ultimele sisteme de sonorizare DOLBY Atmos, proiector 4k laser și va oferi un spațiu între scaune mai mare cu 10% comparativ cu spațiul standard oferit de restul cinematografelor. Ambele locații vor avea fiecare o sală VIP și un lounge VIP.

Despre Continental Film

Continental Film este o companie privată și o afacere de familie fondată în 1997. Compania este în prezent unul dintre cei mai mari distribuitori de film din Slovacia. Compania include CineMax, cea mai mare companie de operare a cinematografiei din Slovacia și compania Continental Media - divizia de vânzări publicitare în cinematografele Cinemax. Indicatorul EBITDA total a ajuns la 5,5 milioane euro în 2017, iar în 2018 se estimează că EBITDA va ajunge la peste 6,5 milioane euro.

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 3 octombrie 2018 08:57
Nu are decat sa ne bucure faptul ca un asa mare lant de cinematografe, prezent deja in Slovacia, v-a functiona in scurt timp si in tara noastra.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells