Cinematografele se redeschid de la 1 septembrie: Condițiile în care poți intra în sală

de Daniel Dumitrescu în 28 Aug 2020
De marți, 1 septembrie, vom putea merge din nou la film!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis redeschiderea, de la 1 septembrie, a cinematografelor și condițiile în care acestea își vor desfășura activitatea în contextul pandemiei de COVID-19.

De marți, 1 septembrie, vom putea merge din nou la film. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea, începând cu data de 1 septembrie 2020, a sălilor de cinema, a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 06:00-24:00 și creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis.

Astfel, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, anunță Hotnews .

Vice-premierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în ședința Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă cererea ministrului Culturii privind redeschiderea sălilor de teatru și cinematografelor va primi un răspuns favorabil. "Solicitările ministrului Culturii cu privire la redeschiderea evenimentelor culturale în săli de teatru și cinematografe va primi răspuns ferm din partea Guvernului României și a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care vom putea anunța redeschiderea sălilor de teatru și sălilor de cinematograf, evident cu păstrarea măsurilor de distanțare socială", a precizat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a adăugat că prin această decizie se urmărește revenirea la o viață normală. "Vrem să revenim la normalitate, redeschizând activitățile culturale. Vrem să avem o viață normală, în momentul în care încep școlile, elevii să facă școală față în față. Pentru noi, partea legată de sănătate este extrem de importantă. Îi îndemnăm pe oameni atunci când vor reveni într-o sală de teatru sau cinematograf să păstreze distanța și să poarte masca", a precizat Turcan.

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că este posibilă deschiderea teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie, în condiții „specifice". Conform Digi 24, decizia va fi luată joi în ședința CNSU, care va avea loc înainte de cea de la Guvern.

"Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță", a precizat șeful statului. "Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?", a adăugat Klaus Iohannis.

Alte știri din cinema

Documentarul Impresioniști secreți în premieră la Happy Cinema București

Filmul explorează revoluția din artă adusă de mișcarea impresionistă, și prezintă 50 de comori ascunse, expuse pentru prima dată la Roma în Palazzo Bonaparte.

Avem sinopsis oficial pentru Monster Hunter, ecranizarea jocului video omonim

În fața unei primejdii care le-ar putea distruge lumea, acești viteji luptători își combină forțele pentru lupta supremă

Sequel-ul la The Passion of the Christ va fi „cel mai amplu film din istorie”

Mel Gibson lucrează la scenariul lui The Passion of the Christ: Resurrection de câțiva ani buni

Tenet are rezultate bune la box-office pe măsură ce publicul se întoarce, încet-încet, în săli

China, cu 5,6 milioane de dolari la al treilea weekend de rulare al filmului, încă este pe locul 1 la încasări

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dannnnn pe 28 august 2020 13:23
Îi îndemnăm pe oameni atunci când vor reveni într-o sală de teatru sau cinematograf să păstreze distanța și să poarte masca", a precizat Turcan.
Îndemnul ăsta nu ajută la nimic, nimeni nu o să poarte de bună voie masca, trebuie impusă purtarea măștii. Nu se mai merge pe recomandări, că de asta am ajuns unde suntem. Oamenii nu poartă mască 5 minute în magazin, ce vă face să credeți că vor purta mască 2h+ într-o sală de film, unde se lasă cu popcorn, mâncare, băutură.

Alex24 pe 29 august 2020 08:41
E o recomandare. Să se redeschidă. Eu nu merg. Aștept mai bine 3-4 luni să se lanseze pe BD, 3D sau 4K, îl cumpăr la lansare și îl văd acasă. Oricum imaginea și sunetul sunt mai bune decât la cinema. Acel ecran gigant de la cinema o să-mi lipsească, dar asta e... Cum spunea si dannnnn. Raluca Turcan ne îndeamnă să păstrăm distanța și să purtăm masca. În România nu merge cu recomandări. La noi trebuie dată lege. Că dacă îți recomandă sunt puțini care respectă.
cavallioty pe 30 august 2020 18:59
din ceea ce spui o sa presupun ca stai intr-un oras nu foarte mare fara o sala de cinema performanta dar e mai bine sa nu spui tuturor ca sunetul de acasa e mai bun ca cel de la cinema,nu da bine la CV
danny987 pe 2 septembrie 2020 16:18
Nu toti aem bani pentru Bose si cine stie de 4k de 2 metri. Si cu toate astea experienta de la cinema nu poate fi egalata.
Phantom_sub pe 29 august 2020 22:38
În privința imaginii și sunetului mai bune ca la cinema, nu sunt de acord. Poți să ai cel mai performant Home theater nu există termeni de comparație cu imaginea și sunetul IMAX 2D, IMAX 3D și 4DX. Și Tenet a fost filmat cu camere IMAX. Eu ziceam că aștept să apară HBO Max și Disney plus la noi dar cine știe când o să se întâmple asta... Și să dau și peste 100 lei pe fiecare disc 4k și apoi să le am la dispoziție în librăria Disney plus și HBO Max... Pe de altă parte, sunt de acord că nu e sigur cu cinematograful, pe de alta, m-aș duce... E cu dus și cu întors...
mihnea_aspru95 pe 30 august 2020 00:20
Exact, aici nu-s deloc și eu de acord cu Alex24. Sunetul în Dolby Atmos, IMAX 6-track și unele filme recente combatiblile cu IMAX 12-track sunt în altă ligă, sunt cele mai bune boxe la ora actuală în sălile de cinema, și momentan la cele mai noi și scumpe TV-uri găsești și opțiunea Dolby Atmos, dar nu-i deloc aceeași chestie, dar da e mult mai bine decât cu Dolby Digital. În rest cele mai multe pelicule pe care le găsim, sunt ori cu sunet Mono, Stereo, Dolby Stereo, DTS și Dolby Digital. Iar la cinema-uri, m-aș încumeta să merg doar la TeneT în perioada asta, și în IMAX dacă e posibil
cavallioty pe 30 august 2020 18:57
stati toti acasa :))) mai putina lume in cinematograf = mai sigur pentru mine
Cretzulynne pe 31 august 2020 23:38
Eu stau întotdeauna acasă! :)) = siguranță 1000%. Prezint 0% interes pentru cinema și el prezintă 0% interes pentru mine.
cavallioty pe 3 septembrie 2020 19:18
bun,vizionare placuta Tenet e pe lista mea momentan

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells