Cinema francez și documentare despre locuri iconice, de Paște, la TV5Monde

de Cinemagia în 15 Apr 2017
Qui Vive, cu Adèle Exarchopoulos (foto), duminică, de la 23:40

Iată o selecție a celor mai bune programe difuzate de TV5Monde în zilele din preajma Paștelui, în perioada 15 -18 aprilie: emisiuni art de vivre despre dinamismul creației franceze din domeniile modei, bucătăriei, și al designului interior, divertisment de mare amploare și concerte live în studiourile TV5Monde din Paris, documentare despre călătorii în locuri exotice, despre originea vieții, planeta sălbatică și modul în care influențăm viața animalelor și a naturii de lângă noi. Un week-end cu meciuri de rugby, filme de cinema despre viața lui Picasso, despre prietenii puternice și iubiri de neuitat. Week-end-ul acesta și la începutul săptămânii viitoare, la TV5Monde.

Detalii despre grila completă de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate la TV5Monde de Paște, pe site-ul TV5Monde România [europe.tv5monde.com/ro] și pe pagina de facebook TV5Monde România. (facebook.com/TV5MONDERomania).

Filme

Duminică, 16 aprilie

Le Mystère Picasso, de la 22:00

Pe ecranul care ține locul pânzei, creionul lui Picasso aleargă cu fermitate și suplețe. Un desen prinde viață. Apoi alte câteva zeci. Pentru prima dată, un realizator filmează nașterea unei opere pictate. În acest fel, spectatorul este introdus în miezul misterului creației artisitice. Regia, scenariul: Henri-Georges Clouzot (Franța, alb-negru, 1955). Genul: documentar

Qui Vive, de la 23:40

Chérif, treizeci de ani, lucrează din greu pentru a deveni infirmier. Până așteaptă să câștige concursul, el lucrează ca agent de pază într-un supermarket. Atunci când o întâlnește pe Jenny, acesta îi mărturisește visele sale, speranța unei vieți mai bune. Însă, hărțuit de o bandă de adolescenți la locul de muncă, acesta își pierde echilibrul…

Regia: Marianne Tardieu (Franţa, 2013), scenariul: Nadine Lamari, Marianne Tardieu, distribuţia: Reda Kateb (Chérif), Adèle Exarchopoulos (Jenny), Moussa Mansaly (Abdou), Rashid Debbouze (Dedah), Serge Renko (Claude Gilles), Alexis Loret.
Genul: dramă. Atenționare: Nerecomandat minorilor sub 10 ani

Luni, 17 aprilie

Tchao Pantin, de la 23:55

Lambert, care lucrează într-o benzinărie în schimbul de noapte, alcoolic şi sătul de viaţă, se simte legat de Bensoussan, un tânăr dealer. Atunci când acesta este ucis sub privirile sale neputincioase, Lambert trăiește un șoc. Sub protecţia inspectorului Bauer, ajutat de Lola, o tânără antisocială, va face tot ce îi stă în putinţă pentru a răzbuna moartea prietenului său.

Regia: Claude Berri (Franţa, 1983), după un roman de Alain Page. Distribuţia: Coluche (Lambert), Richard Anconina (Bensoussan), Philippe Léotard (Bauer), Agnès Soral (Lola), Mahmoud Zemmouri (Rachid), Ahmed Ben Ismaël (Mahmoud).
Genul: dramă. Atenționare: Nerecomandat minorilor sub 10 ani (-10)

Marți, 18 aprilie

Loin De Chez Nous, de la 15:00

Decembrie 2012. După 10 ani de război, trupele franceze se pregătesc să părăsească Afganistanul. Soldaţii sunt bucuroşi să se întoarcă acasă. Cu excepţia unui mic grup, Pisicile Negre, care mai au ceva de terminat înainte de a pleca...

Regia, scenariul: Fred Scotlande (Franţa, 2016)
Distribuţia: Charlie Bruneau (Julie), Olivier Charasson (Padre), Arthur Defays (Gueule d'ange), Gwendolyn Gourvenec (Gaultier), Grégory Montel (Bellech), Fred Scotlande (Dostali), Fabrice Scott (Ghost), Sébastien Lalanne (Berchaye), Damien Bonnard (Ben), Blaide Ba (N'Goma), Bastien Bernini (Al), Paco Boublard (Toledano), Guillaume Carcaud (Bronsky). Genul: dramă. Atenționare: Nerecomandat minorilor sub 10 ani

Iată și recomandările pentru rubricile Art de Vivre, divertisment, documentare

Sâmbătă, 15 aprilie

Tendance XXI, de la 15:00

[Art De Vivre] Dinamismul creației franceze din domeniile modei, artizanatului, designului, industriei cosmetice, bucătăriei... „Tendance XXI” pune în valoare priceperea care știe să se reinventeze pentru a rămâne în pas cu vremurile și chiar înaintea lor. Comentarii: Viviane Blassel.

Rugby - TOP 14, de la 15:40 și 16:40

[Sport] Meci din campionatul de rugby al Franţei (Top 14).

Acoustic, de la 17:40

[Divertisment] La douăzeci de ani după lansarea albumului „L'École du micro d'argent”, grupul francez de rap IAM e invitat la „Acoustic”, celebra emisiune a lui Sébastien Folin. Rapperii lansează acum „Rêvolution”, cel de-al 8-lea album de studio, după foarte apreciatele „Arts martiens” și „...IAM”, în 2013. „Rêvolution” este un album cu nouăsprezece titluri, unde marsiliezii își cultivă mai mult ca niciodată stilul curat și revendică o muzică militantă. Prezentator: Sébastien Folin.

Faut Pas Rêver, de la 19:30

[Documentar] „Faut pas rêver'' explorează modul de viaţă al locuitorilor din cele patru colţuri ale lumii. Această emisiune de evadare şi cunoaştere oferă o imagine nouă asupra lumii înconjurătoare prin intermediul unor reportaje fascinante. Episodul de sâmbătă: Tanzania, din Kilimanjro la Zanzibar.

Puține țări se pot lăuda cu atâtea nume care îndeamnă la visare. Din Kilimanjaro la insula mitică Zanzibar, trecând prin Valea Riftului și Ngorongoro, Tanzania își dezvăluie toate bogățiile. Cum se poate cohabita cu animalele sălbatice? Care este soluția la problema apei potabile? Prezentator: Philippe Gougler.

Duminică, 16 aprilie

Dallol, Aux Frontières De La Vie, de la 19:35

[Documentar] Ce cunoaștem cu adevărat despre originile vieții? Oamenii de știință caută în permanență noi elemente. În Etiopia, un sit vulcanic unic, Dallol, reunește condiții hidrotermale și microbiene apropiate de cele care au existat la începutul vieții de pe Terra. O expediție franco-spaniolă se deplasează la fața locului. Realizator: Olivier Grunewald (Franţa, 2016)

Le Goût Des Hôtes, de la 20:30

[Documentar] În Franţa, bucătăria şi călătoriile împărtăşesc un limbaj generos, corelat în mod intim cu plăcerea şi cu întâlnirile. Emisiunea Le Goût Des Hôtes prezintă o regiune a Hexagonului prin prisma etnografiei culinare. Breton nomad, fostul maestru bucătar Yvan Cadiou face un popas în sudul Franţei. Realizator: Éric Michaud (Franţa, 2014)

Le Mystère Picasso, de la 22:00

Pe ecranul care ține locul pânzei, creionul lui Picasso aleargă cu fermitate și suplețe. Un desen prinde viață. Apoi alte câteva zeci. Pentru prima dată, un realizator filmează nașterea unei opere pictate. În acest fel, spectatorul este introdus în miezul misterului creației artisitice. Regia, scenariul: Henri-Georges Clouzot (Franța, alb-negru, 1955). Genul: documentar

Luni, 17 aprilie

Des Racines & Des Ailes, de la 15:00

[documentar] Pe firul râului Dordogne. Din regiunea Auvergne şi până în estuarul Gironde, râul Dordogne parcurge aproape 500 de kilometri. Un vulcan, nişte chei adânci, mai multe faleze… traversează o diversitate de peisaje spectaculoase, adesea necunoscute publicului larg. Clasificat de către Unesco ca făcând parte din rezervaţiile biosferei, este singurul râu din Franţa care este atât de prestigios etichetat. Realizator: Myriam Elhadad (Franţa, 2014)

Échappées Belles, de la 22:00

[Documentar] Guadelupa, insula inimii. Departament francez de peste mări, Guadelupa este alcătuită din șapte insule, din care două principale: Basse-Terre și Grande-Terre. Conectate printr-un pod, acestea sunt lovite de valurile Atlanticului și legănate de Marea Caraibilor. Dominat de Soufrière, peisajul oferă o diversitate de culori și forme… Prezentator: Sophie Jovillard.

Marți, 18 aprilie

Les Escapades De Petitrenaud, de la 10:55

[Art De Vivre] Jean-Luc Petitrenaud străbate regiunile Franţei în căutarea specialităţilor culinare. Obiectiv: celebrarea caracterului convivial, a tradiţiei, autenticităţii şi valorificarea patrimoniului zonei şi a produselor de mâine. Prezentator: Jean-Luc Petitrenaud.

#Versionfrançaise, de la 17:00

[Art de Vivre] Modă, design, gastronomie, stil de viaţă… Toţi actorii din lumea bună se întâlnesc cu Katherina Marx, o ambasadoare pasionată de stilul franţuzesc. În centrul fiecărei emisiuni se află un invitat de marcă şi câteva reportaje prin care descoperim sau redescoperim Franţa, tinerii săi creatori, locurile rafinate şi moderne. Prezentator: Katherina Marx.

Visites Privées, de la 19:40

[Art De Vivre] Florile nu ştiu de criză

Stéphane Bern şi echipa sa sunt interesaţi de flori, un produs care nu duce lipsă de cumpărători. Din cuprins: - Florarul de la hotelul Plaza Athénée, Nebunia orhideelor, Pierre-Joseph Redouté, flori create cu pensula. Invitat: Stanislas Draber, florar. Prezentator: Stéphane Bern. Cu: Neal Mc Ennis, Louisa Ould, Tony Liegois.

Peisajele impresioniştilor (de la 20:35)

Stéphane Bern şi echipa sa sunt interesaţi de peisajele alese de pictorii impresionişti. Din cuprins: - Van Gogh
- Barbizon, oraşul pictorilor
- Casa din Giverny a lui Monet Invitată: Sylvie Patin, custode general al Muzeului Orsay din Paris. Prezentator: Stéphane Bern.
Cu: Charles Bourla, Albane Renault-Sablonière, Géraldine Lance.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Adèle Exarchopoulos, Reda Kateb, Marianne Tardieu, Coluche, Philippe Léotard, Agnes Soral, Arthur Defays

Alte știri din cinema

The New Mutants va da startul unei trilogii horror

Regizorul filmului ce se va lansa anul viitor a dat detalii legate modul în care a abordat producţia

Vivien Leigh va avea un film biografic

Un volum al lui Hugo Vickers despre viaţa legendarei actriţe din „Pe Aripile Vântului" va sta la baza scenariului

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Solo: A Star Wars Story este titlul oficial al producţiei despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback