Cinema-edu prezintă Un eveniment fericit

25 Mai 2012
Cinema-edu prezintă Un eveniment fericit

Cinema-edu, primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vârstele, a fost lansat anul trecut de către Asociaţia Culturală Macondo şi continuă seria de proiecţii cu filmul Un eveniment fericit/Un heureux événement. Acesta tratează cu seriozitate, umor şi naturaleţe subiecte încă tabu: maternitatea şi senzualitatea. Filmul prezintă naşterea unui copil într-un cuplu tânăr dintr-o perspectivă complet nouă, sensibilă, inovatoare şi accesibilă. Află mai jos programul proiecţiilor.

Până acum, după fiecare dintre vizionări am discutat cu liceenii subiecte ca protecţia mediului sau violenţa în familie. În luna mai ne-am propus să abordăm teme ca responsabilitatea în relaţia de cuplu, protecţia impotriva bolilor cu transmitere sexuală şi a sarcinilor nedorite. Apoi vom aborda şi teme ce privesc maternitatea precum modalitatea în care relaţia celor doi părinţi se schimbă odată cu apariţia copilului, dinamica relaţiilor intrafamiliale, raportul căsnicie-carieră şi felul în care acesta se modifică odată cu apariţia copilului. Aceste teme vor face subiectul unor discuţii libere cu liceenii, iar la finalul lor vom avea de asemenea pregătite pentru ei o serie de mici surprize oferite de Durex.

Pe 25 mai elevii Colegiului Tehnic "Costin D. Neniţescu" sunt aşteptaţi la proiecţia filmului A happy event în cadrul MNAC-ului, apoi pe 6 Iunie elevii Liceului Teoretic “Lucian Blaga" şi ai Liceului Bilingv “Decebal" sunt de asemnea asteptaţi tot de la ora 10:00 la proiectia filmului în cadrul Cinematografului Gloria. În data de 6 iunie elevii Liceului Teoretic "Grigore Moisil" şi ai Liceului Teoretic “Nichita Stănescu" vor viziona filmul tot la MNAC de la ora 10:30, respectiv 14:30. Tot în data de 6 iunie la Cinema Europa sunt asteptaţi elevii Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr".

Proiectul Cinema-edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român, dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi. În luna mai, Durex, brandul de prezervative numarul 1 la nivel mondial, se alătură proiectului Cinema-edu. Durex derulează în permanenţă proiecte de educare şi promovare încurajând o viata sexuală sănătoasă, de calitate şi mai sigură.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Jubilee pe 25 mai 2012 23:25
super proiect!
xerses pe 26 mai 2012 19:58
Totusi, inteleg ca fiecare etapa de proiect va insemna vizionarea unui alt film de catre liceeni, adica cine a fost in prima parte nu mai are acces la filme si din a doua etapa, ce este pentru alte licee.
alex_il_fenomeno pe 13 iunie 2012 14:17
suna foarte bine . eu o sa il urmaresc , daca am ocazia .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells