Cine este misteriosul personaj din Doctor Strange 2?

de Ştefan Dobroiu în 8 Mai 2022
Cel mai bine păstrat secret al sequelului este dezvăluit într-o scenă de pe genericul de final

Cinemagia a văzut Doctor Strange în Multiversul Nebuniei la o avanpremieră pentru presă (cronica noastră aici) şi a apreciat cea mai mare surpriză pe care premiera de vineri o are de oferit publicului. ATENŢIE, ACEST ARTICOL CONŢINE SPOILERE MAJORE din filmul abia lansat în cinematografele noastre. Dacă nu ai văzut Doctor Strange 2, te invităm să-l vezi şi abia apoi să citeşti articolul.

Doctor Strange în Multiversul Nebuniei nu dezamăgeşte deloc la capitolul surprize şi oferă câteva teaser-e foarte consistente cu privire la viitorul Universului Cinematografic Marvel (MCU). Mulţi fani au reacţionat pe reţelele de socializare după mica ocheadă în Fantastic Four (producţie care a rămas recent fără regizor), cu apreciatul actor şi regizor John Krasinski (A Quiet Place) apărând în rolul lui Reed Richards, dar cea mai mare surpriză a venit la genericul de final, când nimeni alta decât Charlize Theron interpretează un misterios personaj ce îl atrage pe Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) într-o nouă aventură.

Recunoaştem că nu aveam habar cine este acest personaj, dar după o mică incursiune în măruntaiele internetului am aflat o mulţime de detalii despre el şi de ce ar putea avea o bătaie lungă în viitorul filmelor cu Doctor Strange. Numele personajului este Clea (nu spunem şi numele de familie, pentru că am da spoilere majore privind viitorul ei matrimonial) şi este rudă cu nimeni altul decât Dormammu, demonul pe care Doctor Strange l-a înfruntat atât de inspirat în primul său film.

Clea a apărut prima oară în benzile desenate în 1964, în numărul Strange Tales #126, şi la început creatorii ei, Stan Lee şi Steve Ditko, nu i-au dat un nume. Fiică a lui Umar, sora lui Dormammu şi una din marile oponente ale lui Doctor Strange, Clea îl ajută pe protagonistul interpretat de Benedict Cumberbatch să-i înfrunte rudele gata să provoace haos în Multivers. De fapt absenţa ei din filmul din 2018 chiar i-a uimit pe fani, Clea fiind în benzile desenate un aliat de nădeje pentru Doctor Strange în răfuielile sale cu Umar şi Dormammu. Ca fapt divers, personajul este atât de important, încât a fost considerat obligatoriu pentru unica ecranizare cu Doctor Strange din afara MCU, filmul de televiziune Dr. Strange (1978). 

Clea are o mulţime de puteri, precum transmutaţia, teleportarea, telechinezia şi controlul minţilor, iar abilităţile ei magice sunt la fel de dezvoltate ca cele ale lui Doctor Strange. În benzile desenate, faptul că Umar şi Clea provin din Dimensiunea Întunecată le exacerbează puterile, ceea ce o transformă pe una într-un adversar redutabil, iar pe cealaltă într-un aliat bun de avut alături. Cele două vrăjitoare au ceva de împărţit şi pentru că Umar este obsedată să devină conducătoarea Dimensiunii Întunecate, în timp ce Clea ştie că accederea mamei ei la tronul Dimensiunii va provoca un dezechilibru periculos între forţele binelui şi ale răului, de unde şi opoziţia ei categorică.

Publicaţia Variety scrie că în acest moment este greu de prezis cât de consistente vor fi apariţiile lui Theron în MCU. Pe de o parte, Disney nu ar fi angajat o actriţă de asemenea calibru doar pentru apariţii episodice. Pe de altă parte, Theron este o actriţă şi producătoare mult prea ocupată cu propriile proiecte astfel încât să fie o prezenţă constantă în MCU. Am putea presupune fără teama că greşim prea tare că Clea va fi o parte importantă din Doctor Strange 3 şi că va avea scurte apariţii în filme ce reunesc un număr mare de supereroi, în stilul Avengers.

Exploreaza subiecte similare:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Charlize Theron, Benedict Cumberbatch, John Krasinski

Alte știri din cinema

Jujutsu Kaisen 0: un anime de acțiune despre vrăjitori, blesteme și iertare

Din 20 mai, Jujutsu Kaisen 0 (2021) poate fi văzut în cinematografe

Documentarul Tutankhamon – Ultima expoziție, în premieră din 20 mai

Va fi proiectat în cinematografele Happy Cinema din București și din țară

La cinematograful Cinemax te poți bucura de popcorn 1+1 gratis, oferit de Dan Badea

Intră în filmul lui Dan Badea și savurează o experiență cinematografică la maxim

Margot Robbie este protagonistă doar în unul dintre cele două scenarii pregătite pentru Pirații din Caraibe 6

ProducătorulJerry Bruckheimer: „avem două variante de scenariu la Pirații – unul cu ea, unul fără ea...”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells