Cine este eroul negativ în Doctor Strange in the Multiverse of Madness?

de Marina Florea în 14 Iun 2021
Shuma-Gorath a preluat sute de dimensiuni de-a lungul vieții lui care se trage din vechime

După ce a petrecut peste cinci decenii pe paginile Marvel Comics, Vrăjitorul suprem însuși, Doctor Strange, a ajuns în Universul Cinematografic, în 2016. În primul film care i-a fost dedicat, Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) a evoluat de la postura unui neurochirurg de succes, dar arogant, până la aceea de păzitor al Pietrei Timpului și a Sanctum Sanctorum - învingând, pe drum, și pe eroii negativi Dormammu și pe Kaecilius (Mads Mikkelsen).

Doctor Strange in the Multiverse of Madness se pregătește să fie o poveste tumultoasă marca MCU, care vine după WandaVision de la Disney, ce o adaugă pe Scarlet Witch - personajul lui Elizabeth Olsen - și care se va derula în jurul încheierii lui Spider-Man: No Way Home din decembrie 2021. Nu e nevoie să mai spunem, un nou erou negativ va apărea la orizont, unul care îi va da lui Strange o opoziție pe cinste, și cine anume va fi acesta urmează să aflăm: câteva zvonuri ies la lumină, scrie publicația Looper.

În anii de la apariția sa ca personaj, teribilul medic și-a făcut simțită prezența în universul MCU, apărând în mai multe filme din seria Avengers dar și în blockbusterul din 2017 al lui Taika Waititi, Thor: Ragnarok.

Dacă ne luăm după benzile desenate, primejdiosul erou negativ Shuma-Gorath va fi probabil maleficul personaj din sequel-ul lui Doctor Strange. Iată câteva lucruri despre acest monstru interdimensional:

Simplu spus, Shuma-Gorath este definiția horror-ului în sine.

Adesea este descris drept o masă amestecată de tentacule, cu un singur ochi mare în centrul „corpului”, fiind echipat cu o gamă întreagă de puteri, inclusiv controlul minții și impulsuri de energie. Atât imaginea cât și puterile lui vin din faptul că este unul dintre Cei vechi - o rasă aproape omnipotentă de ființe care vin de dinainte de crearea Pământului și, uneori, dinainte de crearea Universului.

Cu o foame nestăvilită de putere și control asupra tuturor celor care locuiesc cosmosul, Shuma-Gorath a preluat sute de dimensiuni de-a lungul vieții lui care se trage din vechime. Totuși, tentativele sale de a controla tărâmul pământesc nu au mers cum își dorea, prima lui izgonire având loc în anul 1 000 000 î. Chr. Vrăjitorul călător în timp Sise-Neg a reușit să izgonească monstrul, însă acesta și-a găsit drumul înapoi către tărâmul râvnit.

Peste alte mii de ani, Shuma-Gorath a revenit și s-a impus ca o zeitate criminală în fața locuitorilor Pământului.

Prima întâlnire notabilă cu Doctor Strange din benzile desenate a surprins monstrul vechi de eoni invadând mintea Celui din vechime, astfel obligându-l pe Strange să își ucidă mentorul pentru a nu-l lăsa pe Shuma-Gorath să pună piciorul din nou pe Pământ. Vrăjitorul Suprem a câștigat atunci, dar era numai o părticică din războaiele pe care urma să le poarte cu acea amenințare cosmică.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Doctor Strange

Alte știri din cinema

Dune: The Sisterhood e mai aproape de producție decât ne-am imaginat. Are un nou showrunner

Prequel-ul va avea în centru un enigmatic ordin secret al femeilor, pe nume Bene Gesserit

Rondul de noapte, în regia lui Iosif Demian, în avanpremieră la TIFF

Rondul de noapte surprinde o ultimă repetiție dinaintea premierei unui spectacol care se întinde până foarte târziu în noapte

Regizorul lui Black Adam compară personajul lui Dwayne Johnson cu Dirty Harry

O fi într-adevăr Black Adam Dirty Harry al supereroilor? Dacă îl veți întreba pe regizorul Jaume Collet-Serra, așa ar zice

Film 4 Fun 2021 este gata de start

Spectatorii vor avea șansa de a-și vota filmul preferat pentru Premiul Publicului

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells