Cinci motive pentru care să vezi filmul În flăcări

de Gloria Sauciuc în 19 Mai 2019
Publicația IndieWire a notat cinci elemente care fac filmul În flăcări, acum în premieră pe marile noastre ecrane, de neratat

În flăcări, în regia lui Lee Chang-dong, este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un bărbat bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete. Filmul rulează în cinematografe. Este cel mai bine cotat film de către criticii Screendaily, din istoria Festivalului de la Cannes. Cei 10 critici ai revistei i-au acordat o medie de 3.8, În flăcări depășind recordul (3.7) obținut acum doi ani de Toni Erdmann, regizat de Maren Ade.

Iată cinci lucruri ce fac filmul de neratat, în viziunea publicației IndieWire:

În flăcări este introducerea perfectă în filmografia unuia dintre cei mai mari cineaști ai lumii.

Filmele lui Lee sunt lungi, subtile și provocatoare. Cel de-al doilea său film, Peppermint Candy (1999) a fost un eveniment important printre sud-coreeni. Oasis (2002) este o bucată neprelucrată de neo-realism căreia i se adaugă momente inefabile de poezie, un romance dulce-amărui. Poetry (2011) îi întărește statutul regizorului printre cei mai buni scenariști de pe planetă. În flăcări, care se dezvoltă în întinderea întunecată a timpului între momente definitorii, strecoară același cadou într-un pachet mai sexy, legat cu banda violenței. Filmului i se dă o nuanță de mister întunecat încă de la început, mister care nu se dizolvă în abstractizare pană nu și-a înfipt toate cârligele în spectator.

Conține două dintre cele mai bune secvențe ale anului.

Nu dăm spoiler finalului, pentru că merită așteptarea. Într-un an plin de finaluri năucitoare, (First Reformed, Madeline’s Madeline, și Paddington 2), În flăcări îl are pe unul dintre cele mai puternice. Cea de-a doua scenă este cea în care cele trei personaje s-au întâlnit acasă la Jong-su, ascultă Miles Davis, beau vin și fumează marijuana la granița cu Corea de Nord. „Deodată, parcă posedată, Hae-mi decide să-și scoată tricoul și să danseze cu fața la apus. Și timpul se oprește”.

E prima adaptare după Haruki Murakami care-i face dreptate scriitorului.

Celebrul scriitor inserează câteva găuri în opera sa. În flăcări îmbrățișează aceste elemente problematice și le întinde până când acestea își pierd forma. Ancorându-se în personajul lui Jong-su, fără să se identifice cu el, filmul îl privește insistent până când nu mai suntem siguri la ce ne uităm. Sensibilitatea lui tăcută și frustrările socio-economice se transformă. Până la final, Jong-su este la fel de misterios ca fata care i-a scăpat printre degete și bogătașul pe care-l urăște că i-a furat-o.

Steven Yeun este un star de bună credință.

O idee genială a fost distribuirea star-ului de Hollywood Steven Yeun, (Okja, The Walking Dead) în rolul lui Ben - un personaj care-i invadează viața lui Jong-su ca un extraterestru. Actorul rezonează cu personajul pentru că știe ce înseamnă să fii străin, într-un context asiatic, și invers, un asiatic în context american. "E o abordare care-i permite lui Yeun să se ia la întrecere cu propria lui prezență pe ecran negociindu-și credibilitatea. Poate să susțină un rol dramatic? Este suficient de cuceritor pentru a seduce publicul și a-l convinge să-și părăsească propriile convingeri? Poate să jongleze cu identități multiple așa cum Hollywood-ul le cere bărbaților de altă rasă, pentru a beneficia de șarmul lor? Răspunsul la toate întrebările este: DA.

Clarifică toată Furia și Confuzia pe care noi toți o simțim acum.

„Jong-su nu știe de unde vine Ben, nu-și poate da seama unde merge Hae-mi. Vede o lume mai bună decât cea în care trăiește și este torturat de imposibilitatea de a ajunge acolo. El mai vede cum puterea și distrugerea merg mână în mână, că puterea aparține celor care și-o iau singuri indiferent dacă-i distrug pe ceilalți - și se luptă astfel pentru a-și impune această idee. Și...mai bine aprinzi flăcările decât să fii cenușă. În flăcări ne lasă să ne întrebăm dacă este posibil ca totul să ardă, fără ca noi să fim prinși în foc”.

Sinopsis

În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în vacanță. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit. 

Exploreaza subiecte similare:

Burning

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells