Chris Rock susține ca a refuzat invitația de a prezenta Oscarurile în 2023

de Gloria Sauciuc în 30 Aug 2022
Comediantul susține că a refuzat invitația Academiei de a fi gazda ceremoniei de anul viitor, dupa incidentul cu Will Smith de la Gala Oscarurilor din 2022

Chris Rock a relatat că Academia Americană de Film i-a solicitat să se întoarcă pentru a fi din nou prezentatorul Oscarurilor (comediantul a mai prezentat Oscarurile în 2005 și în 2016), scrie Arizona Republic. Comediantul a relatat că a refuzat în timpul spectacolului pe care l-a ținut duminică noaptea la Arizona Financial Theatre din orașul Phoenix, Arizona.

Se pare că momentul nefericit de la Gala din 2022 în care Smith l-a pălmuit pe scenă după o gluma neinspirată a lui Rock despre soția lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, l-a făcut pe Chris Rock să refuze oferta Academiei. Incidentul condamnabil s-a produs tocmai atunci când Rock urma să decerneze premiul pentru cel mai bun documentar, și cu mai puțin de o oră înainte ca Smith să primească premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din filmul King Richard.

În timpul spectacolului de duminică seara, Rock a comparat acceptarea poziției de prezentator al Galei cu revenirea la locul unei crime, referindu-se la procesul lui O.J. Simpson, acuzat de omorul fostei soții, Nicole Brown Simpson, omor care a început după ce aceasta și-a lăsat o pereche de ochelari la un restaurant italian. Rock compara posibila revenire la Oscaruri cu „revenirea lui Nicole Brown Simpson la restaurant”.

Se pare că publicul comediantul și-a dorit să audă perspectiva lui asupra incidentului, unul dintre fani strigând „Vorbește despre asta!”. Rock a continuat, vorbind despre rolul lui Muhammed Ali în filmul din 2001 Ali, jucat de Smith – pentru care actorul a fost prima oară nominalizat la Oscar. „E mai mare ca mine”, recunoștea Rock. „Statul Nevada nu ar aproba un meci între mine și Will Smith...”

Academia de Film nu a comentat replica lui Rock. Totuși, în aprilie, consiliul Academiei i-a interzis lui Smith să mai prezinte Oscarurile sau să asiste la alte evenimente ale Academiei pentru următorii 10 ani, la o săptămână după ce Smith a demisionat în public din Academiei de Film. De altfel, noul CEO al Academiei, Bill Kramer, a accentuat că gestul lui Smith nu va fi subiect nici de discuție, nici de glume la următoarea Gala: „Vrem să trecem peste acel moment și sa avem o Gala Oscar care sărbătorește cinematograful. Acesta este acum interesul nostru...”

Exploreaza subiecte similare:

Will Smith, Chris Rock

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells