Ceremonia Oscar 2014, gata de start

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2014
HBO România va transmite în direct și în exclusivitate cea de-a 86-a ediție a Premiilor, în noaptea de 2 spre 3 martie

Premiile Oscar se vor decerna în noaptea de duminică spre luni (pe 3 martie, începând cu ora 1.30 a.m., ora României), la cinematograful Dolby din cadrul Hollywood & Highland Center şi vor fi transmise live în peste 225 de ţări din întreaga lume. În România, HBO va transmite live festivitatea, în limba originală, nedublat, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 3:30, precedând ceremonia de o transmisiune specială, în direct de pe covorul roșu, începând cu ora 2:00 dimineaţa.

HBO va difuza marți, 4 martie, de la ora 20:00, varianta editată și subtitrată a Premiilor Academiei Americane de Film, ediția 2014

Covorul roşu începe din punctul în care starurile coboară din limuzine - la intersecţia Hollywood Boulevard cu Highland Avenue - şi, apoi, continuă până la scara de intrare în Dolby Theatre. Este mai lung de 20 de metri şi nu va fi aşternut până vineri seară. Până atunci, prognoza meteo este verificată cu grijă - în caz de ploaie, o eventualitate plauzibilă anul acesta, este pregătit un cort care să acopere covorul roşu. În ziua Oscarurilor, 289 de reprezentanţi de presă sunt acreditaţi pentru transmisiune live.

Ellen DeGeneres, actriţă americană, vedetă de televiziune şi comic de stand-up comedy, este pentru cea de-a doua oară gazda show-ului. DeGeneres a mai prezentat Oscarurile în 2007, iar popularitatea pe care a dovedit-o atunci a convins Academia de Film să o aleagă, după prestaţia controversată a lui Seth MacFarlane de anul trecut. Părintele filmelor Family Guy şi Ted a jignit publicul cu cântecelul „We saw your boobs” („V-am văzut sânii”) şi cu glume despre violenţa domestică. Aşadar, să ne aşteptăm la o abordare fără controverse a Galei anul acesta.

Cei doi producători ai fastuosului eveniment, Craig Zadan şi Neil Meron, au anunţat, de câteva zile, lista completă a starurilor care vor prezenta premiile Oscar în cadrul ceremoniei. 45 de actori şi actriţe vor urca pe scenă pentru a înmâna trofee. Amintim aici o parte dintre ei: Amy Adams, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch, Harrison Ford, Jamie Foxx, Andrew Garfield, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Matthew McConaughey, Kim Novak, Brad Pitt, Sidney Poitier, Gabourey Sidibe, Will Smith, Channing Tatum, Christoph Waltz, Kerry Washington, Emma Watson şi alţii.

Filmele Gravity și American Hustle conduc lista nominalizărilor cu câte 10 categorii fiecare. Cele două titluri sunt urmate îndeaproape de 12 Years a Slave.

În ciuda faptului că anul acesta cursa pentru premiile Oscar a fost extrem de strânsă, cu mai mulţi favoriţi aliniindu-se în goana lor către cele mai râvnite trofee ale industriei, Gravity pare să se detaşeze în defavoarea lui 12 ani de sclavie şi American Hustle, dacă luâm în considerare premiile Asociaţiei regizorilor (Directors Guild Awards) - cel mai bun indicator în ceea ce priveşte câştigătorul acestei categorii la premiile Oscar, dar şi la cea mai importantă categorie, Cel mai bun film.

12 Years a Slave, filmul lui Steve McQueen nominalizat la Oscar, iese în relief drept filmul cel mai greu de privit, scriu cei de la LA Times, unii spectatori alegând să nu o facă. Jurnaliştii acestei publicaţii au comentat că şi cinefilii înrăiţi care, an de an, urmăresc filmele nominalizate la categoria Cel mai bun film, sar peste 12 Years a Slave. La prima proiecţie oficială destinată membrilor Academiei de Film, care a avut loc în octombrie, cinematograful Samuel Goldwyn a fost ocupat puţin peste jumătate (din totalul de 1000 de locuri), comparativ cu gradul de ocupare de la alte filme, precum Gravity, avertizează LA Times pe iubitorii de predicţii şi pariori.

American Hustle/Ţeapă în stil american a obţinut trofeul suprem al Asociaţiei Actorilor de la Hollywood, ceea ce pare să sugereze că actorii, cea mai numeroasă breaslă din componenţa Academiei vor prefera filmul lui David O. Russell atunci când vor completa buletinele de vot. În ceea ce priveşte celelalte categorii importante, aceleaşi premii ale actorilor sugerează că Matthew McConaughey va câştiga premiul pentru Cel mai bun actor principal pentru Dallas Buyers Club, în timp ce Cate Blanchett este preferată pentru Cea mai bună actriţă pentru Blue Jasmine.

Academia de Artă şi Ştiinţă a Filmului este cea mai importantă organizaţie legată de filme, cu peste 6000 de membri dintre cei mai importanţi oameni, bărbaţi şi femei, din industria cinematografului.

Momentele muzicale

Renumita formaţie rock U2 va interpreta propria piesă nominalizată la Oscar, „Ordinary Love”, în faţa unui public din întreaga lume. „Ordinary Love” a fost compusă pentru filmul Mandela:Long Walk to Freedom, fiind nominalizată la categoria Cea mai bună melodie originală.

De altfel, toate piesele nominalizate la categoria Cel mai bun cântec original vor fi interpretate pe scena Oscarurilor: The Moon Song (Karen O din Her), Happy (Pharrell Williams din Despicable Me 2) și Let It Go (Idina Menzel din Frozen).

Cântăreața Pink va face spectacol la ceremonia de premiere a Academiei Americane, sperăm tot cu un număr de actrobaţie, ca pe scena premiilor Grammy, când a cântat la înălțime, pe o frânghie. Este pentru prima dată când artista va cânta la Oscar, același lucru putându-se spune și în cazul lui Bette Midler, care va interpreta si ea o melodie în cadrul evenimentului.

Veţi urmări ceremonia anul acesta pe HBO? V-aţi înscris la Concursul de Predicţii Oscar 2014?

 

(copyright foto Kodak Theatre: AFP/Mediafax-Foto Jewel SAMAD)

Exploreaza subiecte similare:

Ellen DeGeneres, Craig Zadan, Neil Meron, Seth MacFarlane, Amy Adams, Bradley Cooper, Benedict Cumberbatch, Harrison Ford, American Hustle, 12 Years a Slave, Gravity, Pink, Emma Watson, Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Kim Novak, Brad Pitt, Gabourey Sidibe, Sidney Poitier, Dallas Buyers Club, oscar 2014

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Rippa pe 2 martie 2014 00:29
esti nebun....la ora 3:20..a.m...o sa stau cu ochii lipiti de TV:))
Iulidesprefilme pe 2 martie 2014 11:22
Pentru cine nu munceşte în ziua de luni şi nu numai, să steaaaaa toată noooaaaapteaaa să vadă ceea ce merită văzut o dată în an : decernarea premiilor Oscaaaaar ! Cât despre aşa-zisele televiziuni de la noi, de stat sau particulare (cu o excepţie), cărora le plătim lunar, dar care ne oferă doar emisiuni de scandal, neinteresante, suburbane, uneori chiar, scuzaţi-mă, lături...dacă nu sunt capabile să transmită un asemenea eveniment să le fie..."ruşinică" !
emyl_2011 pe 3 martie 2014 00:02
Da, bineinteles!
DA!

alex_il_fenomeno pe 4 martie 2014 21:46
Chiar imi doream, dar din pacate nu am reusit sa urmaresc....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells